Kipsaté

Kipsaté

De kookgek Filip kipsaté geserveerd met pindasaus en gebakken uitjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 37 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Porties 5 Personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr Kippendijenfilet
  • 250 ml Ketjap
  • 2 el kookgekfilip Original chicken rub
  • 2 tl Sarimsak Mix verkrijgbaar bij de toko
  • 1 tl Chilipoeder
  • 2 tl Korianderzaad poeder
  • 1 tl Gember peder

Benodigdheden

  • 15 satéstokjes
  • Aluminiumfolie

Instructies
 

  • Snijd de kippendijenfilet in stukjes van ca. 2 cm en leg ze in een mengkom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel minimaal 12 uur marineren.
  • Week de houten satéstokjes in water.
  • Bereid de bbq voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
  • Prik ondertussen het vlees aan de stokjes.
  • Zodra de bbq op temperatuur is kunnen de sate's op de bbq. Leg een stuk aluminiumfolie onder het vrije houten stuk om verbranding van het stokje te voorkomen.
  • Bak de sate's om en om goudbruin in ca. 3-5 minuten aan beide kanten. Zodra ze gaar zijn smeer ze dan in met een beetje ketjap en serveer de sate.

Notities

Trefwoord Kip, Sate
1-ingredienten-kipsate
2-ketjap-toevoegen
3-kookgek-filip-kip-rub-toevoegen
4-knoflook-peper-mix-toevoegen
5-chilipoeder-toevoegen
6-korianderzaad-poeder-toevoegen
8-gember-poeder-toevoegen
9-marineren
10-stokjes-weken
11-stokjes-rijgen
12--sate-grillen
13-Kip-sate
previous arrow
next arrow
1-ingredienten-kipsate
2-ketjap-toevoegen
3-kookgek-filip-kip-rub-toevoegen
4-knoflook-peper-mix-toevoegen
5-chilipoeder-toevoegen
6-korianderzaad-poeder-toevoegen
8-gember-poeder-toevoegen
9-marineren
10-stokjes-weken
11-stokjes-rijgen
12--sate-grillen
13-Kip-sate
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.