Satésaus

Recept Afdrukken
Satésaus
De kookgek Satésaus is gemaakt van 100% pindakaas.
Gang Sauzen
Keuken Indisch
Keyword Satésaus, pindakaas
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
ml
Ingrediënten
  • 200 gr Pindakaas liefst Bio
  • 1 el Sambal Manis hoeveelheid naar eigensmaak
  • 75 ml Ketjap
  • 1,5 el Verse gember fijngehakt
  • 3 stuks Knoflookteen fijngehakt
  • 1 stuk Sjalot fijn gesnipperd
  • 1 tl Citroen peper kruiden
  • 2 el Limoensap mag ook verse limoensap
  • 250 ml melk
Gang Sauzen
Keuken Indisch
Keyword Satésaus, pindakaas
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
ml
Ingrediënten
  • 200 gr Pindakaas liefst Bio
  • 1 el Sambal Manis hoeveelheid naar eigensmaak
  • 75 ml Ketjap
  • 1,5 el Verse gember fijngehakt
  • 3 stuks Knoflookteen fijngehakt
  • 1 stuk Sjalot fijn gesnipperd
  • 1 tl Citroen peper kruiden
  • 2 el Limoensap mag ook verse limoensap
  • 250 ml melk
Instructies
  1. Fruit in een pannetje met een scheutje olie op matig vuur de sjalot, gember en knoflook even aan.
  2. Voeg de melk toe samen met de sambal en meng vervolgens 200 gr pindakaas door het geheel tot je een mooie gladde saus hebt. Eventueel iets minder of meer pindakaas gebruiken indien nodig.
  3. Voeg de ketjap manis, de (verse) limoensap en 1 tl citroen/peper kruiden toe. Meng even grondig door elkaar.
  4. Blijf constant roeren (liefst met en kleine garde) terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra melk toevoegen. Proef af en toe om eventueel naar smaak wat extra ingrediënten toe te voegen. Het kan nodig zijn om iets meer limoensap, ketjap en of sambal toe te voegen. Dit naar eigen smaak.
  5. Je kunt ook eventueel bij het fruiten een el fijngehakte rode peper toevoegen.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

Producten

Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.