Lamsbout
Langzaam gegaarde lamsbout met rode wijnsaus.
Ingrediënten
- 1000 gr Lamsbout
- 2 el Verse tijm fijngehakt
- 2 el Rozemarijn fijngehakt
- 4 el olijfolie
- 150 ml Droge witte wijn
- 2 el Bruine basterd suiker
- 2 el Kookgek Filip oriental Rub
- 1 hand Kersenhout
Instructies
Voorbereiding
- Kneus in een vijzel de tijm en rozemarijn.
- Voeg de olijfolie, witte wijn en bruine basterd suiker toe en maak hiervan een mengsel.
- Strooi over het vlees een beetje vers gemalen zwarte peper, Himalaya zout en de Kookgek Filip Oriental Rub.
- Smeer vervolgens de Lamsbout compleet in met het mengsel ook tussen de loszittende stukken vlees, bind er zoals een rollade touw om heen en laat een uurtje of 3 marineren.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 120°C.
- Strooi nu het kersenhout op de kolen en rook ca. 15 tot 20 minuten.
- Ga nu over op direct grillen met een temperatuur van 180°C en gril de lamsbout rondom.
- Nu mag de BBQ weer terug naar indirect grillen. Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van 53°C.
- Pak de lamsbout nu in met aluminium folie en laat rusten tot een kerntemperatuur van 56°C
- Serveer er een rode wijnsaus bij.
Notities