Rode wijnsaus

Rode wijnsaus

Rode wijnsaus gemaakt van Demi Glace
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Sauzen
Keuken Frans
Porties 3 dl

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Sjalotten gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
  • 3 dl Rode wijn
  • 2 dl Demi Glace
  • 1 stuk Borrelglas whisky

Instructies
 

  • Verwarm op de BBQ een pannetje met olijfolie
  • Fruit hierin de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
  • Voeg de rode wijn toe en kook het geheel voor 1/3 in.
  • Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel rustig inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Voor de afwisseling kan je ook eens de volgende optie proberen:

Notities

Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren, hierna het vervolg van het recept. En dan als laatste nog een beetje koksroom toevoegen voor iets wat romige saus.

 

Producten

Vuurkruiden
Oorspronkelijke prijs was: €11.95.Huidige prijs is: €8.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.
Oorspronkelijke prijs was: €39.95.Huidige prijs is: €36.95.
pizzasteen-compact
Oorspronkelijke prijs was: €22.95.Huidige prijs is: €19.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.