Rode wijnsaus

Rode wijnsaus

Rode wijnsaus gemaakt van Demi Glace
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Sauzen
Keuken Frans
Porties 3 dl

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Sjalotten gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
  • 3 dl Rode wijn
  • 2 dl Demi Glace
  • 1 stuk Borrelglas whisky

Instructies
 

  • Verwarm op de BBQ een pannetje met olijfolie
  • Fruit hierin de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
  • Voeg de rode wijn toe en kook het geheel voor 1/3 in.
  • Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel rustig inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Voor de afwisseling kan je ook eens de volgende optie proberen:

Notities

Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren, hierna het vervolg van het recept. En dan als laatste nog een beetje koksroom toevoegen voor iets wat romige saus.

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.