Lamsbout

Lamsbout

Langzaam gegaarde lamsbout met rode wijnsaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 48 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1000 gr Lamsbout
  • 2 el Verse tijm fijngehakt
  • 2 el Rozemarijn fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 150 ml Droge witte wijn
  • 2 el Bruine basterd suiker
  • 2 el Kookgek Filip oriental Rub
  • 1 hand Kersenhout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Kneus in een vijzel de tijm en rozemarijn.
  • Voeg de olijfolie, witte wijn en bruine basterd suiker toe en maak hiervan een mengsel.
  • Strooi over het vlees een beetje vers gemalen zwarte peper, Himalaya zout en de Kookgek Filip Oriental Rub.
  • Smeer vervolgens de Lamsbout compleet in met het mengsel ook tussen de loszittende stukken vlees, bind er zoals een rollade touw om heen en laat een uurtje of 3 marineren.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 120°C.
  • Strooi nu het kersenhout op de kolen en rook ca. 15 tot 20 minuten.
  • Ga nu over op direct grillen met een temperatuur van 180°C en gril de lamsbout rondom.
  • Nu mag de BBQ weer terug naar indirect grillen. Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van 53°C.
  • Pak de lamsbout nu in met aluminium folie en laat rusten tot een kerntemperatuur van 56°C
  • Serveer er een rode wijnsaus bij.
Trefwoord Lamsbout, tijm, rozemarijn, rode wijnsaus
1-lamsbout-marineren
2-Lamsbout-grillen
3-lamsbout-gereed
4-lamsbout-gesneden
5-Lamsbout
previous arrow
next arrow
1-lamsbout-marineren
2-Lamsbout-grillen
3-lamsbout-gereed
4-lamsbout-gesneden
5-Lamsbout
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.