Lamsbout
Langzaam gegaarde lamsbout met rode wijnsaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 48 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
- 1000 gr Lamsbout
- 2 el Verse tijm fijngehakt
- 2 el Rozemarijn fijngehakt
- 4 el olijfolie
- 150 ml Droge witte wijn
- 2 el Bruine basterd suiker
- 2 el Kookgek Filip oriental Rub
- 1 hand Kersenhout
Voorbereiding
Kneus in een vijzel de tijm en rozemarijn.
Voeg de olijfolie, witte wijn en bruine basterd suiker toe en maak hiervan een mengsel.
Strooi over het vlees een beetje vers gemalen zwarte peper, Himalaya zout en de Kookgek Filip Oriental Rub.
Smeer vervolgens de Lamsbout compleet in met het mengsel ook tussen de loszittende stukken vlees, bind er zoals een rollade touw om heen en laat een uurtje of 3 marineren.
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 120°C.
Strooi nu het kersenhout op de kolen en rook ca. 15 tot 20 minuten.
Ga nu over op direct grillen met een temperatuur van 180°C en gril de lamsbout rondom.
Nu mag de BBQ weer terug naar indirect grillen. Gaar de lamsbout tot een kerntemperatuur van 53°C.
Pak de lamsbout nu in met aluminium folie en laat rusten tot een kerntemperatuur van 56°C
Serveer er een rode wijnsaus bij.
Trefwoord Lamsbout, tijm, rozemarijn, rode wijnsaus