Aanbieding!

Keij Iron deep skilletset

(2 klantbeoordelingen)

36.95

Mooie degelijke gietijzeren koekenpan set. In een heel handzaam formaat. Perfect voor grote maaltijden of bijgerechten. Deze handige set is op meerder manieren te gebruiken. Het kan zowel als 1 pan met deksel, maar ook als 2 handige koekenpannen.

1 op voorraad

Delen:

Beschrijving

Gietijzeren deep skilletset

Mooie degelijke gietijzeren koekenpan set. In een heel handzaam formaat. Perfect voor grote maaltijden of bijgerechten. De pannen is geweldig om te sauteren, voor de bereiding van sausen, en om taarten in te bakken enz. In de oven of op de BBQ, het kan allemaal.

Deze handige set is op meerder manieren te gebruiken. Het kan zowel als 1 pan met deksel, maar ook als 2 handige koekenpannen.

Eigenschappen van deze skillet set 

Skillet pan:

  • Buitendiameter: ca. 26,5 cm
  • Lengte inclusief handgreep: 42 cm
  • Diepte: ca. 8 cm
  • Volume: 2,83 liter

Skillet deksel:

  • Buitendiameter: ca. 26,5 cm
  • Lengte inclusief handgreep: 42 cm
  • Diepte: ca. 4 cm
  • Volume: 1,7 liter

Hoogte totale set ca.: 11,5 cm

Algemeen:

  • Zeer gelijkmatige hitteverdeling
  • Perfect voor searen, sauteren, bakken, koken
  • Geschikt voor:
    • Gas
    • Halogeen
    • Inductie
    • Keramisch
    • Elektrisch
    • Oven
    • Barbecue
    • Zo tussen de kolen

 

Onderhoud van een gietijzeren pan

Voor het onderhoud van de pan is het goed om je pan regelmatig te seasonen:

Maak de pan goed schoon met water en afwasmiddel. Zet hem vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de pan hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik.

LET OP: gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.

Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser.

Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de pan opnieuw seasoned!

Extra informatie

Gewicht 5 kg

2 beoordelingen voor Keij Iron deep skilletset

  1. Jaap (geverifieerde eigenaar)

    Prachtige set. Gewoon compleet.
    Wel zwaar, maar dat is juist goed

  2. Katja (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.