Rib Roast Black Gold
Ribroast gerubt met Angus & Oink – Black Gold en geserveerd met gegrilde groenten.
Equipment
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Plate setter
- 1 Temperatuurmeter
Ingrediënten
Voor de Rib Roast
- 1200 gr Rib Roast
- 4 el Olijfolie
- 6-8 el Angus & Oink – Black Gold
- 1 handje Whisky rookchips
Instructies
Voorbereiding
- Smeer de Rib Roast aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi daarna met de Angus & Oink – Black Gold. Laat een nachtje intrekken.
Bereiding
- Haal de ribroast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
- Grill de Rib Roast aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen en een temperatuur van 160°C. Strooi de rookchips op de hete kolen.
- Leg de Rib Roast op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
- Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
- Serveer er je favourite gegrilde groeten bij.Ik heb gegrilde courgette gamarineerd met Angus & Oink Rubba Rubba gedaan en gekarameliseerde rode ui. Als saus een romige groenepepersaus.