Cote de boeuf Iers (Ribroast)

(2 klantbeoordelingen)

34.95/per stuk

Cote de Boeuf van de Hereford koe. Cote de Boeuf is een van de lekkerste stukken vlees van het rund. Eigenlijk is het een rib-eye steak met het bot er nog aan. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet.

Delen:

Beschrijving

Cote de Boeuf is een van de lekkerste stukken vlees van het rund. Eigenlijk is het een rib-eye steak met het bot er nog aan. Het komt van de ribben, ook wel rib rack of zesrib genoemd, doordat er weinig spierweefsel in zit, maar veel vet,  is het heerlijk van smaak. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het allerlekkerste is dat je dit mooie stuk vlees langzaam gaat garen! Dat geeft zoveel meer smaak en het vlees word heerlijk zacht.

Ingredienten
100% rundvlees

Bewaaradvies
Gekoeld bewaren op max. 5 graden.

Gebruiksaanwijzing
Perfect voor op de barbeque.

Herkomst
De stad Hereford in het zuidwesten van Engeland is de bakermat van dit unieke ras waarvan er 2 types zijn: De gehoornde en de ongehoornde. De Hereford wordt al in 1600 beschreven en vanaf 1846 ook in een stamboek. In de laatste 150 jaar is het Hereford rund uitgegroeid tot het meeste voorkomende vleesras ter wereld en is dan ook op ieder continent te vinden.

Het vlees staat bekend door haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. In het vlees zitten enkelvoudige onverzadigde vetten. Uit onderzoek door de Pennylvania State Univerity is het volgende gebleken: “Voedsel met enkelvoudige onverzadigde vetten is beter voor het hart dan vetarme producten of diëten”.

De natuurlijke marmering.
Dit zijn kleine vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor een ongekende malsheid en smaak.
Wist u dat deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen? Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding!

Let op: ca gewichten kunnen ongeveer 10% naar beneden of naar boven afwijken.

 

Extra informatie

Gewicht 0.9 kg

2 beoordelingen voor Cote de boeuf Iers (Ribroast)

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  2. Bas (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.