Kippendijen gyros van het spit

Kippendijen gyros van het spit

Griekse kippendijen gyros van het spit geserveerd met flatbread en tzatziki.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Marineren 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 6

Equipment

  • 1 Rotisserie

Ingrediënten
  

  • 2 kg Kippendijenfilet
  • 5 el Olijfolie
  • 3 el Rodewijn azijn
  • 8 el Gyros Kruiden
  • 2 tl Chilipoeder
  • 2 el Kookgekfilip Latin Spice Mix BBQ Rub
  • 3 stuks Citroenen
  • 2 stuks Grote Ui
  • 1 stuk Rode paprika

Instructies
 

Voorbereiding

  • Meng in een schaal de olijfolie, rodewijnazijn, sap en zeste van 2 citroenen, de chili poeder en de latin spice mix.
  • Voeg de kippendijen hier aan toe en marineer een uurtje of 12.

Bereiding

  • Verwarm de BBQ met de rotisserie of andere spit tot ca. 150°C.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze door de helft. Snijd ook de citroen door de helft. Als laatste even de zijkantje van de paprika snijden.
  • Nu kunnen we gaan rijgen.
  • Begin met een halve citroen, dan een halve ui, kippendijen (dubbel vouwen gaat het beste), Verdeel 2 halve uien en de plakken paprika over de spies. Eindig met een halve ui en halve citroen.
  • Plaats de spies op het spit zodra de kolen gereed zijn. Gaar de spies totdat de kip een kern temperatuur heeft van 70°C. Kijk wel af en toe even of er niks aanbrand of vlees los raakt.
    (Dit gebeurde bij mij en heb dit even vastgezet met coctail prikkers)
  • Zodra het vlees de temperatuur heeft bereikt mag de spies van het spit en een minuut of 5-10 rusten.
  • Nu kan de spies gesneden worden en kun je de broodjes maken.
  • Ik heb het broodje gemaakt van Flatbread en geserveerd met tzatziki.
    (Zie voor het recept van de tzatziki onderstaande link.)
Trefwoord rotisserie, kippendijen, gyros, tzatziki, flat bread
1-ingredienten
2-kip-marineren
3-ingedienten-voor-opbouw-spies
4-spies-rijgen
5Spies-op-spit-plaatsen
6-Gyros-spies-garen
7-Gyros-gereed
8-Gyros-spies-gereed-en-snijden
9-Pita-Gyros
previous arrow
next arrow
1-ingredienten
2-kip-marineren
3-ingedienten-voor-opbouw-spies
4-spies-rijgen
5Spies-op-spit-plaatsen
6-Gyros-spies-garen
7-Gyros-gereed
8-Gyros-spies-gereed-en-snijden
9-Pita-Gyros
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.