Broodje Pulled-Pork

Met bijpassende producten:

Broodje pulled pork

Broodje pulled pork met rösti en chimichurrie
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 uur
Totale tijd 12 uur 42 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

Broodje pulled pork

  • 2.5 kg Varkensnek
  • 6 el Kookgek Filip All-round smokey rub of Kookgek Filip Pork & Ribs Rub
  • 1 zakje Rösti (roerbak)
  • 12 stuks turkse broodjes
  • 2 bakjes Selderie salade
  • 12 plakken Augurk
  • 1 zakje Sla
  • 1 zakje Geraspte kaas
  • 6 el Chimichurri zie recept
  • 200 ml Runder Fond

Voor het injecteren:

  • 100 ml appelsap
  • 5 el Nar eksili SOS verkrijgbaar bij oosterse supermarkt
  • 2 el worcestersaus
  • 2 el Balsamico azijn
  • 8 el Runder Fond

Voor de saus:

  • 50 ml Ketjup
  • 2 el Bruine basterd suiker
  • 1 el tabasco
  • 2 el worcestersaus
  • 150 ml BBQ Guru original saus
  • 50 ml Grate Goods BBQ mosterd saus
  • 50 ml Smokey BBQ wiskey saus
  • 1 teentje Knoflook fijngehakt
  • 1 stuk Sjalot fijn gehakt

Voor de spuitfles:

  • 200 ml appelsap
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Balsamico azijn

Benodigdheden

  • 6 Axtschlag, Axtschlag Wood chunks hickory van +/- 5cm x 5cm
  • 1 spuitfles

Instructies
 

Voorbereiding:

  • 1 dag voor bereiding: Meng in een schaal alle ingrediënten voor het injecteren door elkaar. Vul de injecteerspuit en steek vervolgens de naald rustig in het stuk vlees tot de juiste diepte is bereikt.
  • Druk de spuit rustig in en haal ondertussen de naald langzaamaan omhoog, zodat de marinade in alle lagen van het vlees terecht komt. Herhaal dit op een paar punten. Kruid aan beide kanten flink met de rub en wikkel stevig in huishoudfolie. Laat de procureur een nacht in de koelkast staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.

Bereiding:

  • Laat de varkensnek op kamertemperatuur komen. Steek de BBQ aan en bereid deze voor op in-direct grillen met een temperatuur van 100°C.
  • Leg 3 chuncks rookhout op de hete kolen, zet een aluminium bakje gevuld met appelsap op de conveggtor en plaats het rooster met de varkensnek. Gaar de varkensnek tot een kerntemperatuur van 70°C. Dit duurt ongeveer 9 uur.
  • Vergeet niet na 1 uur roken nogmaals 3 chuncks rookhout op de kolen te leggen en na 3 uur om het uur het vlees flink in te spuiten met de spuitfles en eventueel de bak weer te vullen met appelsap.
  • Als de kerntemperatuur van 70°C is bereikt, dient de varkensnek ingepakt te worden in aluminiumfolie en giet je er de Fond bij. Sluit het pakketje goed af en gaar tot een kerntemperatuur van 90°C.
  • Bereid onder tussen de saus. Fruit hiervoor in een pannetje de knoflook en sjalot aan en voeg de overige ingrediënten toe. Roer tot een gladde saus.
  • Als de varkensnek de kerntemperatuur van 90°C heeft bereikt mag deze van de BBQ en een half uurtje rusten.
  • Bak de rösti krokant in een pan, smelt er geraspte kaas door en verwarm de broodjes in de oven.
  • Als het vlees een half uurtje heeft gerust kan deze met de pull klauwen (vorken kan ook) uit elkaar getrokken worden. Hussel de saus er door de Pulled Pork en het broodje bouwen kan beginnen.
  • Snijd het broodje open. Begin met 1el selderie salade, handje sla, Pulled Pork, handje krokant gebakken rösti, 1 plak augurk en 1 el chimichurri. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
Trefwoord Low and slow

1_procureur
2-_ingredienten_injecteren
3_procureur_injecteren
4_procureur_rubben
5_procureur_inpakken_in_huishoudfolie
6_bbq_gereed_maken
7_rookhout_op_bbq_kolen_leggen
8_bak_met_appelsap_op_conveggtor_zetten
9_procureur_op_bbq_leggen
10_temperaturen_instellen
11_procureur_inspuiten
12_ingredienten_saus
13_ui_en_knoflook_aanfruiten
14_saus_maken
15_procureur_inpakken_in_folie_en_fond_toevoegen
16_ingepakte_procureur_op_bbq_zetten
17_ingredienten_broodje
18_rosti_bakken
19_kaas_toevoegen
20_procureur_30_minuten_laten_rusten
21_procureur_pullen
22_Broodje_Pulled_Pork
previous arrow
next arrow
1_procureur
2-_ingredienten_injecteren
3_procureur_injecteren
4_procureur_rubben
5_procureur_inpakken_in_huishoudfolie
6_bbq_gereed_maken
7_rookhout_op_bbq_kolen_leggen
8_bak_met_appelsap_op_conveggtor_zetten
9_procureur_op_bbq_leggen
10_temperaturen_instellen
11_procureur_inspuiten
12_ingredienten_saus
13_ui_en_knoflook_aanfruiten
14_saus_maken
15_procureur_inpakken_in_folie_en_fond_toevoegen
16_ingepakte_procureur_op_bbq_zetten
17_ingredienten_broodje
18_rosti_bakken
19_kaas_toevoegen
20_procureur_30_minuten_laten_rusten
21_procureur_pullen
22_Broodje_Pulled_Pork
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €6.95.Huidige prijs is: €5.95.
Oorspronkelijke prijs was: €139.95.Huidige prijs is: €124.95.
Rookchunks whisky vaten
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €10.95.
grill verhoger
Oorspronkelijke prijs was: €44.95.Huidige prijs is: €39.95.
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €12.95.
ribrek large
Oorspronkelijke prijs was: €24.95.Huidige prijs is: €19.95.
Churrasco Forged Grijptangen
Oorspronkelijke prijs was: €22.75.Huidige prijs is: €18.95.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.