Rib-eye met gegrilde groenten en gepofte knoflookboter

Rib-eye met gegrilde groenten

Rib-eye met gegrilde groenten en gepofte knoflookboter.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Ribeye en groenten:

  • 1200 gr Ribeye
  • 2 pakjes Mini Asperges
  • 1 pakje Baby mais

Voor de marinade:

  • 3 el Kookgek Filip All-round smokey BBQ Rub
  • 1 snufje Vers gemalen Himalaya zout en zwarte peper
  • 5 el Knoflook olie met fijngesneden knoflook (ik heb deze altijd potje staan)

Voor de gepofte knoflook boter:

  • 1 bol Knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el Gevriesdroogde tijm
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 el Kruidenboter mix van Euroma
  • 100 gr Rommboter

Benodigdheden:

  • 1 stuk Aluminiumfolie
  • 1 stuk Huishoudfolie
  • 2 handjes Whiskey rookhout snippers geweekt

Instructies
 

Voorbereiding

  • Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade en wrijf de Rib-eye hiermee aan beide kanten goed in. Laat minimaal een uurtje intrekken. Marineer ook de groenten met 2el knoflookolie en vers gemalen peper en zout.
  • Week ondertussen de houtsnipper in een beetje water.
  • Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met rooster en een temperatuur van 170 °C.
  • Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. De teentjes dienen wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook en strooi de tijm en Italiaanse kruiden er over. Vouw nu het aluminiumfolie dicht.

Bereiding

  • Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 40 minuten. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit de bol verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven. Haal de tenen knoflook eruit en hak deze fijn.
  • Zorg er voor dat de BBQ een temperatuur krijgt van 120°C.
  • Meng in een kom de roomboter samen met de kruidenboter mix, de fijngesneden gepofte knoflooktenen en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Leg op een werkblad een stuk vershoudfolie met daarop de kruidenboter en vorm een worst. Laat hard worden in de koelkast, zodat je er met serveren dikke plakken van kunt snijden.
  • Als de BBQ de gewenste temperatuur van 120°C heeft behaald, strooi dan de houtsnippers op de hete kolen en gaar de Rib-Eye tot een kern temperatuur van 45 °C. Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 °C.
  • Grill nu de groenten beet gaar en schroei de Rib-eye aan beide kanten dicht. Gaar tot een kern temperatuur van 54 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie. Snijd er mooie plakken van en serveer samen met de gegrilde groenten en een plak gepofte knoflookboter.
  • Lekker om er bij te serveren: Gebakken aardappeltjes en een port-honingtijm saus bij.
Trefwoord Gepofte knoflookboter, Asperge, Ribeye
1_ingredienten
2_ingredienten_gepofte_knoflook_olie
21_knoflook_poffen_voorbereiden
3_knoflook_poffen
4_temperatuur_knoflook_poffen
41_knoflooktenen_uitduwen
5_knoflookboter_maken
6_knoflookboterrol_vormen
7_knoflookboter_rol
8_rookhout_op_kolen
9_Rib-eye_garen_tot_45graden
10_groenten_grillen
11_Ribe-eye_gereed
12_gerookte_rib-eye_met_gegrilde_groenten
previous arrow
next arrow
1_ingredienten
2_ingredienten_gepofte_knoflook_olie
21_knoflook_poffen_voorbereiden
3_knoflook_poffen
4_temperatuur_knoflook_poffen
41_knoflooktenen_uitduwen
5_knoflookboter_maken
6_knoflookboterrol_vormen
7_knoflookboter_rol
8_rookhout_op_kolen
9_Rib-eye_garen_tot_45graden
10_groenten_grillen
11_Ribe-eye_gereed
12_gerookte_rib-eye_met_gegrilde_groenten
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

keij berschermhoes large
Oorspronkelijke prijs was: €34.95.Huidige prijs is: €32.95.
Oorspronkelijke prijs was: €39.95.Huidige prijs is: €36.95.
skillet_vierkant
Oorspronkelijke prijs was: €29.95.Huidige prijs is: €16.95.
Divide-and-Conquer
Oorspronkelijke prijs was: €118.95.Huidige prijs is: €105.95.
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €12.95.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.