Pompoensoep
Pompoensoep geserveerd met crème fraiche en truffelolie.
Ingrediënten
Voor de Pompoensoep:
- 1 stuk Grote pompoen +/- 1KG
- 2 stuks Aardappel
- 2 stuks Ui
- 1 stuk Rode peper
- 2 stuks Groentenbouillon blokje
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 stuks Knoflookteentjes
- scheutje Truffelolie
- 4 el Crème fraiche
- 1 Liter water
- snufje peper en zout op smaak brengen
Benodigdheden:
- 1 Dutch oven
- 1 Staafmixer
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BGE voor op indirect met een temperatuur van 200°C.
- Zodra de temperatuur bereikt is plaats de Dutch oven en warm deze op.
Pompoensoep bereiden:
- Schil ondertussen de pompoen en aardappel.
- Snijd de pompoen en aardappel in blokjes van 1 cm en de uien in ringen.
- Fruit in de Dutch oven met olijfolie de gesneden pompoen, aardappel en ui aan. (ongeveer 10 minuten)
- Hak de Knoflook en een half pepertje fijn (wel zaadjes van de peper eerst verwijderen) en fruit deze 2 min mee.
- Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat ongeveer half uurtje zachtjes door koken.
- Pureer met de staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
- Serveer de soep in een diepbord met een lepel crème fraiche en een scheutje truffelolie.