Pompoensoep
Pompoensoep geserveerd met crème fraiche en truffelolie.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Voorgerecht, Soepen
Keuken Frans
Voor de Pompoensoep:
- 1 stuk Grote pompoen +/- 1KG
- 2 stuks Aardappel
- 2 stuks Ui
- 1 stuk Rode peper
- 2 stuks Groentenbouillon blokje
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 stuks Knoflookteentjes
- scheutje Truffelolie
- 4 el Crème fraiche
- 1 Liter water
- snufje peper en zout op smaak brengen
Pompoensoep bereiden:
Schil ondertussen de pompoen en aardappel.
Snijd de pompoen en aardappel in blokjes van 1 cm en de uien in ringen.
Fruit in de Dutch oven met olijfolie de gesneden pompoen, aardappel en ui aan. (ongeveer 10 minuten)
Hak de Knoflook en een half pepertje fijn (wel zaadjes van de peper eerst verwijderen) en fruit deze 2 min mee.
Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat ongeveer half uurtje zachtjes door koken.
Pureer met de staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
Serveer de soep in een diepbord met een lepel crème fraiche en een scheutje truffelolie.
Trefwoord Pompoen, Truffelolie