Pulled pork met een indiase twist

Pulled pork met een indiase twist

Pulled pork met een Indiase twist en geserveerd in tortilla's .
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 10 uur 54 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

Voor de pulled pork:

  • 1,5 kg Procureur
  • 5 el Kookgek Filip rub voor oosterse gerechten
  • 1 stuk Sinaasappel in partjes gesneden
  • 2 el Italiaansekruiden
  • 8 stuks Tortilla's
  • 1 zakje koolsalade met olijven

Benodigdheden:

  • 1 Keukentouw
  • 2 handen Appel rookhoutsnippers geweekt in water
  • 1 Aluminium bakje

Instructies
 

Dag van te voren voorbereiden:

  • Snijd de procureur over de lengte in.
  • Kruid aan beide kanten flink met de rub en bind de procureur in zoals je ook een rollade zou inbinden.
  • Laat de procureur een nacht in de koelkast staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.

Pulled pork bereiden:

  • Laat de procureur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de BBQ aan en bereid deze voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
  • Gril de procureur rondom aan.
  • Ga nu over op in-direct grillen met een temperatuur van 100°C.
  • Gooi 2 flinke handen appel rookhout snippers op de hete kolen, zet een aluminium bakje gevuld met water, sinaasappel partjes en de Italiaanse kruiden op de conveggtor en plaats het rooster met de procureur.
  • Gaar de procureur in ongeveer 10 gaar met een kerntemperatuur van 85°C.
  • Laat de procureur even een half uurtje rusten en dan kan hij gepulled worden. Je kunt eventueel een paar eetlepels BBQ saus toevoegen.
  • Leg een tortilla op je werkbank met daarop wat pulled pork en koolsalade met olijven. Vouw de toretilla dicht en grill nog even aan beide kanten.
  • Serveer er een frisse mango chutney en gegrilde punt paprika’s bij. Zie hiervoor het recept mango chutney en gegrilde punt paprika.
Trefwoord Varkensvlees, Pulled pork

Recept is na een idee van : Buitenlust Voorthuizen

1_Procureur_opensnijden
2_procureur_kruiden_en_inbinden
3_BBQ_voorbereiden
4_Vlees_Grillen_rondom
5_Vlees_langzaam_garen
6_Mango_chutney_maken
7_Puntpaprikas-_marineren
8_Puntpaprikas_grillen
9_Vlees_pullen
10_Wrap_vullen
11_Gevulde_wrap
12_Pulled_pork_met_indiase_twist
previous arrow
next arrow
1_Procureur_opensnijden
2_procureur_kruiden_en_inbinden
3_BBQ_voorbereiden
4_Vlees_Grillen_rondom
5_Vlees_langzaam_garen
6_Mango_chutney_maken
7_Puntpaprikas-_marineren
8_Puntpaprikas_grillen
9_Vlees_pullen
10_Wrap_vullen
11_Gevulde_wrap
12_Pulled_pork_met_indiase_twist
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €159.95.Huidige prijs is: €129.95.
we fire bbq deksel
Oorspronkelijke prijs was: €999.00.Huidige prijs is: €850.00.
18.95/kg
The Windmill roestvrijstalen krabber/scrubber
Oorspronkelijke prijs was: €19.95.Huidige prijs is: €16.95.
glasvezelvilt
Oorspronkelijke prijs was: €38.95.Huidige prijs is: €36.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.