Kippendijen gyros van het spit
Griekse kippendijen gyros van het spit geserveerd met flatbread en tzatziki.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Marineren 12 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
- 2 kg Kippendijenfilet
- 5 el Olijfolie
- 3 el Rodewijn azijn
- 8 el Gyros Kruiden
- 2 tl Chilipoeder
- 2 el Kookgekfilip Latin Spice Mix BBQ Rub
- 3 stuks Citroenen
- 2 stuks Grote Ui
- 1 stuk Rode paprika
Voorbereiding
Meng in een schaal de olijfolie, rodewijnazijn, sap en zeste van 2 citroenen, de chili poeder en de latin spice mix.
Voeg de kippendijen hier aan toe en marineer een uurtje of 12.
Bereiding
Verwarm de BBQ met de rotisserie of andere spit tot ca. 150°C.
Pel ondertussen de uien en snijd ze door de helft. Snijd ook de citroen door de helft. Als laatste even de zijkantje van de paprika snijden.
Nu kunnen we gaan rijgen.
Begin met een halve citroen, dan een halve ui, kippendijen (dubbel vouwen gaat het beste), Verdeel 2 halve uien en de plakken paprika over de spies. Eindig met een halve ui en halve citroen.
Plaats de spies op het spit zodra de kolen gereed zijn. Gaar de spies totdat de kip een kern temperatuur heeft van 70°C. Kijk wel af en toe even of er niks aanbrand of vlees los raakt. (Dit gebeurde bij mij en heb dit even vastgezet met coctail prikkers) Zodra het vlees de temperatuur heeft bereikt mag de spies van het spit en een minuut of 5-10 rusten.
Nu kan de spies gesneden worden en kun je de broodjes maken.
Ik heb het broodje gemaakt van Flatbread en geserveerd met tzatziki. (Zie voor het recept van de tzatziki onderstaande link.)
Trefwoord rotisserie, kippendijen, gyros, tzatziki, flat bread