Rode wijnsaus
Rode wijnsaus gemaakt van Demi Glace
Ingrediënten
- 2 stuks Sjalotten gesnipperd
- 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
- 3 dl Rode wijn
- 2 dl Demi Glace
- 1 stuk Borrelglas whisky
Instructies
- Verwarm op de BBQ een pannetje met olijfolie
- Fruit hierin de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
- Voeg de rode wijn toe en kook het geheel voor 1/3 in.
- Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel rustig inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Voor de afwisseling kan je ook eens de volgende optie proberen:
Notities
Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren, hierna het vervolg van het recept. En dan als laatste nog een beetje koksroom toevoegen voor iets wat romige saus.