Varkensbraadstuk ‘’Low and Slow’’

Varkensbraadstuk ‘’Low and Slow’’

Varkensbraadstuk langzaam gegaard en geserveerd met een frisse mojo.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 42 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor het braadstuk:

  • 2 kg Varkensschouder met been en zwoerd
  • 3 Flinke handen hickory rookhout snippers
  • 1 Flinke hand appel rookhout snippers

Voor de Marinade:

  • 5 stuk Knoflooktenen fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden mix soort Napoli
  • 4 el Appelazijn
  • 2 el Grove zeezout
  • 2 el Vers gemalen peper

Benodigdheden:

  • 1 Lekbakje
  • 1 Zak om te marineren

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd het zwoerd van het braadstuk kruislings tot net op het vlees in.
  • Stop het braadstuk samen met de marinade in een marinade zak en wrijf goed door elkaar zodat alles goed bedekt is met de marinade.
  • Zet voor minimaal 12 uur in de koelkast.
  • Laat ongeveer een uur voor bereiding (grillen) op kamertemperatuur komen. Week ondertussen de houtsnippers.
  • Bereid de BGE voor op in-direct grillen met een temperatuur van 100 – 110 °C.
  • Zodra deze temperatuur bereikt is bestrooi de hete kolen met 1 hand geweekte houtsnippers, plaats de conVEGGTOR, lekbakje met het rooster terug en gaar het braadstuk met zwoerd naar beneden tot een kerntemperatuur van 87°C.
  • Dit duurt ongeveer 7 uur. Bestrooi wel elke 2 uur de hete kolen met een hand hout snipper en keer het braadstuk dan.
  • Wikkel het braadstuk in aluminium folie zodra de kerntemperatuur bereikt is en laat een uurtje rusten.
  • Snijd in dikke plakken van +/- 1,5 cm en serveer eventueel met gebakken rijst en een frisse mojo.
Trefwoord Low and slow, Varkensvlees

Recept is na een idee van: Weber

1_Varkensbraadstuk_marineren
2_Varkensbraadstuk_garen_op_de_BBQ
3_Varkensbraadstuk_rusten_in_aluminiumfolie
4_Varkensbraadstuk_low_and_slow
previous arrow
next arrow
1_Varkensbraadstuk_marineren
2_Varkensbraadstuk_garen_op_de_BBQ
3_Varkensbraadstuk_rusten_in_aluminiumfolie
4_Varkensbraadstuk_low_and_slow
previous arrow
next arrow

Bijpassende producten

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €2.50.Huidige prijs is: €1.95./p/st incl. statiegeld
Rookchunks rode wijn
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €9.95.
Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.
kip heel
12.95/per stuk
Oorspronkelijke prijs was: €32.85.Huidige prijs is: €28.95.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.