Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd het zwoerd van het braadstuk kruislings tot net op het vlees in.
Stop het braadstuk samen met de marinade in een marinade zak en wrijf goed door elkaar zodat alles goed bedekt is met de marinade.
Zet voor minimaal 12 uur in de koelkast.
Laat ongeveer een uur voor bereiding (grillen) op kamertemperatuur komen. Week ondertussen de houtsnippers.
Bereid de BGE voor op in-direct grillen met een temperatuur van 100 – 110 °C.
Zodra deze temperatuur bereikt is bestrooi de hete kolen met 1 hand geweekte houtsnippers, plaats de conVEGGTOR, lekbakje met het rooster terug en gaar het braadstuk met zwoerd naar beneden tot een kerntemperatuur van 87°C.
Dit duurt ongeveer 7 uur. Bestrooi wel elke 2 uur de hete kolen met een hand hout snipper en keer het braadstuk dan.
Wikkel het braadstuk in aluminium folie zodra de kerntemperatuur bereikt is en laat een uurtje rusten.
Snijd in dikke plakken van +/- 1,5 cm en serveer eventueel met gebakken rijst en een frisse mojo.