Tomahawk Steak
Tomohawk Steak licht gerookt met kersenhout geweekt in whisky en geserveerd met een rode wijn saus.
Ingrediënten
Voor de Tomahawk steak:
- 1 stuks Tomahawk +/- 1300 gr
Voor de Rub:
- 3 el Kookgek Filip All-round smokey rub
- 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Aluminiumfolie
- 1 Hand Kersen rookhout chips geweekt in whiskey
Instructies
Voorbereiden:
- Meng in een kom de ingrediënten voor de rub en wrijf de tomahawk hiermee aan beide kanten goed in. Laat minimaal een uurtje intrekken.
- Week ondertussen de houtsnipper in de whisky met een beetje water.
- Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 150 °C.
Bereiden:
- Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en gaar de tomahawk tot een kern temperatuur van 36 °C.
- Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 °C en schroei de tomahawk aan beide kanten dicht.
- Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
- Snijd er mooie plakken van en genieten maar.
- Serveer er eventueel zoete aardappel friet en een rode wijn saus bij.