Tomahawk Steak
Tomohawk Steak licht gerookt met kersenhout geweekt in whisky en geserveerd met een rode wijn saus.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voor de Tomahawk steak:
- 1 stuks Tomahawk +/- 1300 gr
Voor de Rub:
- 3 el Kookgek Filip All-round smokey rub
- 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
Benodigdheden:
- 1 Gietijzeren rooster
- 1 Aluminiumfolie
- 1 Hand Kersen rookhout chips geweekt in whiskey
Voorbereiden:
Meng in een kom de ingrediënten voor de rub en wrijf de tomahawk hiermee aan beide kanten goed in. Laat minimaal een uurtje intrekken.
Week ondertussen de houtsnipper in de whisky met een beetje water.
Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 150 °C.
Bereiden:
Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en gaar de tomahawk tot een kern temperatuur van 36 °C.
Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 °C en schroei de tomahawk aan beide kanten dicht.
Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
Snijd er mooie plakken van en genieten maar.
Serveer er eventueel zoete aardappel friet en een rode wijn saus bij.
Trefwoord Low and slow, Tomohawk Steak