Ga terug

Tomahawk Steak

Tomohawk Steak licht gerookt met kersenhout geweekt in whisky en geserveerd met een rode wijn saus.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Tomahawk steak:

  • 1 stuks Tomahawk +/- 1300 gr

Voor de Rub:

  • 3 el Kookgek Filip All-round smokey rub
  • 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix

Benodigdheden:

  • 1 Gietijzeren rooster
  • 1 Aluminiumfolie
  • 1 Hand Kersen rookhout chips geweekt in whiskey

Instructies
 

Voorbereiden:

  • Meng in een kom de ingrediënten voor de rub en wrijf de tomahawk hiermee aan beide kanten goed in. Laat minimaal een uurtje intrekken.
  • Week ondertussen de houtsnipper in de whisky met een beetje water.
  • Maak de BBQ gereed voor in-direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 150 °C.

Bereiden:

  • Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en gaar de tomahawk tot een kern temperatuur van 36 °C.
  • Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 °C en schroei de tomahawk aan beide kanten dicht.
  • Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie.
  • Snijd er mooie plakken van en genieten maar.
  • Serveer er eventueel zoete aardappel friet en een rode wijn saus bij.
Trefwoord Low and slow, Tomohawk Steak