Speenvarkenham
Speenvarkenham geserveerd met op hooi gerookte asperges en gebakken krieltjes
Equipment
- 1 Lekbak
Ingrediënten
- 1200 gr Speenvarkenham zonder been
- 5 el Kookgek Filip Pork&Ribs rub
- 5 el Maille Dijonnaise
- 5 el Maple syrop
Zie voor de ingredienten ''gerookte asperges'' het recept.
Instructies
- Rub de speenvarkenham een avond van te voren rondom.
- Bereid eerst de asperges. (zie recept via link)
- Zodra de asperges gereed zijn, maak je ze schoon en verpak ze in aluminiumfolie.
- Bereid nu de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 140°C.
- Plaats op het rooster een lekbak en leg de gerubde speenvarkenham op het rooster. Gaar deze tot een kerntemperatuur van ca. 58°C.
- Maak ondertussen de sirooplak, door de mosterd en maple syrop te mengen.
- Zodra de ham de kerntemperatuur van 58°C heeft bereikt smeer dan elke 10-15 minuten de ham rondom in met het mengsel. Doe dit tot een kern temperatuur van 65-70°C.
- Pak de ham nu in met aluminiumfolie en laat een minuut of 15-20 rusten.
- Warm onderstussen de asperges nog even op en bak de krieltjes.
- Snijd de speenvarkenbeenham in mooie plakken.
- Serveer de speenvarkenham met de gerookte asperges, gebakken krieltjes en eventueel Grate Goods carolina mustard sauce.
Notities
Recept:Â Op hooi gerookte asperges
Gebruikte producten:
Grate Goods Carolina Mustard Sauce
Pork & Ribs BBQ Rub Kookgek Filip
Smokeware RVS Druippan Large
Grate Goods Carolina Mustard Sauce
Pork & Ribs BBQ Rub Kookgek Filip
Smokeware RVS Druippan Large