Speenvarkenham

Speenvarkenham

Speenvarkenham geserveerd met op hooi gerookte asperges en gebakken krieltjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Marineren 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Equipment

  • 1 Lekbak

Ingrediënten
  

  • 1200 gr Speenvarkenham zonder been
  • 5 el Kookgek Filip Pork&Ribs rub
  • 5 el Maille Dijonnaise
  • 5 el Maple syrop

Zie voor de ingredienten ''gerookte asperges'' het recept.

Instructies
 

  • Rub de speenvarkenham een avond van te voren rondom.
  • Bereid eerst de asperges. (zie recept via link)
  • Zodra de asperges gereed zijn, maak je ze schoon en verpak ze in aluminiumfolie.
  • Bereid nu de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 140°C.
  • Plaats op het rooster een lekbak en leg de gerubde speenvarkenham op het rooster. Gaar deze tot een kerntemperatuur van ca. 58°C.
  • Maak ondertussen de sirooplak, door de mosterd en maple syrop te mengen.
  • Zodra de ham de kerntemperatuur van 58°C heeft bereikt smeer dan elke 10-15 minuten de ham rondom in met het mengsel. Doe dit tot een kern temperatuur van 65-70°C.
  • Pak de ham nu in met aluminiumfolie en laat een minuut of 15-20 rusten.
  • Warm onderstussen de asperges nog even op en bak de krieltjes.
  • Snijd de speenvarkenbeenham in mooie plakken.
  • Serveer de speenvarkenham met de gerookte asperges, gebakken krieltjes en eventueel Grate Goods carolina mustard sauce.
Trefwoord mosterd, Kookgek Filip pork & ribs rub, speenvarkenham

 

1-Speenvarkenham
2-Vlees-rubben
3-Aflak-maken
4-indirect-garen
5-aflakken
6-asperges-roken
7-inpakken-in-aluminium-folie
8-laten-rusten
9-vlees-snijden
10-Speenvarkenham-geserveerd-met-op-hooi-gerookte-asperges
previous arrow
next arrow
1-Speenvarkenham
2-Vlees-rubben
3-Aflak-maken
4-indirect-garen
5-aflakken
6-asperges-roken
7-inpakken-in-aluminium-folie
8-laten-rusten
9-vlees-snijden
10-Speenvarkenham-geserveerd-met-op-hooi-gerookte-asperges
previous arrow
next arrow

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €22.95.Huidige prijs is: €19.50.
Oorspronkelijke prijs was: €144.95.Huidige prijs is: €89.95.
pizzasteen-compact
Oorspronkelijke prijs was: €19.95.Huidige prijs is: €17.95.
blues hog raspberry squeeze
Oorspronkelijke prijs was: €15.95.Huidige prijs is: €14.95.
glasvezelvilt
Oorspronkelijke prijs was: €38.95.Huidige prijs is: €36.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.