Zie voor de ingredienten ''gerookte asperges'' het recept.
Instructies
Rub de speenvarkenham een avond van te voren rondom.
Bereid eerst de asperges. (zie recept via link)
Zodra de asperges gereed zijn, maak je ze schoon en verpak ze in aluminiumfolie.
Bereid nu de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 140°C.
Plaats op het rooster een lekbak en leg de gerubde speenvarkenham op het rooster. Gaar deze tot een kerntemperatuur van ca. 58°C.
Maak ondertussen de sirooplak, door de mosterd en maple syrop te mengen.
Zodra de ham de kerntemperatuur van 58°C heeft bereikt smeer dan elke 10-15 minuten de ham rondom in met het mengsel. Doe dit tot een kern temperatuur van 65-70°C.
Pak de ham nu in met aluminiumfolie en laat een minuut of 15-20 rusten.
Warm onderstussen de asperges nog even op en bak de krieltjes.
Snijd de speenvarkenbeenham in mooie plakken.
Serveer de speenvarkenham met de gerookte asperges, gebakken krieltjes en eventueel Grate Goods carolina mustard sauce.