Risotto

Risotto met Parezaanse kaas

Een echte Italiaanse klassieker. Risotto met Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Bijgerecht, Tussengerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Risotto:

  • 0,5 stuk Sjalot
  • 1 stuk Knoflookteen
  • 0,5 glas Witte wijn
  • 2 Kopjes Risotto rijst
  • 1 handje Fijngesneden bospaddestoelen
  • 1 Liter Rundvlees bouillon Groenten bouillon is ook goed
  • 1 blokje Verse Parmazaanse kaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • snufje Verse peper en zout gemalen opsmaak brengen
  • stukje roomboter

Instructies
 

  • Snipper de sjalot, knoflook en fruit deze vervolgens in een pan met olijfolie.
  • Voeg de champignons toe en roer daarna de rijst er door.
  • Bak de rijst even tot deze glazig is en blus af met de witte wijn.
  • Laat de alcohol verdampen en voeg daarna wat bouillon toe tot de rijst net onder de bouillon staat.
  • Breng het geheel aan de kook en kook de rijst in 15 a 20 minuten gaar. Vergeet niet voortdurend om te scheppen en telkens een beetje bouillon toe te voegen (laat de risotto rijst telkens de bouillon opnemen.)
  • Haal de pan van het vuur en voeg een klein stukje roomboter, geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid na eigen smaak)toe. Roer alles roestig door elkaar en laat een aantal minuten staan.
  • Breng op smaak met peper en zout. De rijst dient nog wel bite hebben.
Trefwoord Risotto, Parmezaanse kaas
1_Ingredienten_aanfruiten
2_bouillon_toevoegen
3_Kaas_er_door_raspen
previous arrow
next arrow
1_Ingredienten_aanfruiten
2_bouillon_toevoegen
3_Kaas_er_door_raspen
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.