Risotto met Parezaanse kaas
Een echte Italiaanse klassieker. Risotto met Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Bijgerecht, Tussengerecht
Keuken Italiaans
Voor de Risotto:
- 0,5 stuk Sjalot
- 1 stuk Knoflookteen
- 0,5 glas Witte wijn
- 2 Kopjes Risotto rijst
- 1 handje Fijngesneden bospaddestoelen
- 1 Liter Rundvlees bouillon Groenten bouillon is ook goed
- 1 blokje Verse Parmazaanse kaas
- 1 scheutje olijfolie
- snufje Verse peper en zout gemalen opsmaak brengen
- stukje roomboter
Snipper de sjalot, knoflook en fruit deze vervolgens in een pan met olijfolie.
Voeg de champignons toe en roer daarna de rijst er door.
Bak de rijst even tot deze glazig is en blus af met de witte wijn.
Laat de alcohol verdampen en voeg daarna wat bouillon toe tot de rijst net onder de bouillon staat.
Breng het geheel aan de kook en kook de rijst in 15 a 20 minuten gaar.
Vergeet niet voortdurend om te scheppen en telkens een beetje bouillon toe te voegen (laat de risotto rijst telkens de bouillon opnemen.)
Haal de pan van het vuur en voeg een klein stukje roomboter, geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid na eigen smaak)toe. Roer alles roestig door elkaar en laat een aantal minuten staan.
Breng op smaak met peper en zout. De rijst dient nog wel bite hebben.
Trefwoord Risotto, Parmezaanse kaas