Mango chutney

Mango Chutney

Mango Chutney
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Nederlands
Porties 1 Potje

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Mango
  • 1 stuk Ui
  • 1 stuk Knoflookteentje
  • 3 el olijfolie
  • 1 stuk Rode peper
  • 1 stuk Gember +/- 2cm blokje
  • 1 stuk Kruidnagel
  • 150 gr Suiker
  • 1 mespuntje Cayennepeper
  • 1 el Citroensap

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui aan.
  • Snijd de peper in dunne ringen verwijder wel de zaadjes.
  • Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat ze 10 minuten mee koken.
  • Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot mooie dikte. (als vergelijk is de dikte van een jam goed)
  • Schenk de chutney in een schone wek pot, sluit de deksel. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in de koelkast.
Trefwoord Mango Chutney
1_mangochutney_voorbereiden
2_mangochutney
previous arrow
next arrow
1_mangochutney_voorbereiden
2_mangochutney
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.