Kippendijen gyros van het spit
Griekse kippendijen gyros van het spit geserveerd met flatbread en tzatziki.
Equipment
- 1 Rotisserie
Ingrediënten
- 2 kg Kippendijenfilet
- 5 el Olijfolie
- 3 el Rodewijn azijn
- 8 el Gyros Kruiden
- 2 tl Chilipoeder
- 2 el Kookgekfilip Latin Spice Mix BBQ Rub
- 3 stuks Citroenen
- 2 stuks Grote Ui
- 1 stuk Rode paprika
Instructies
Voorbereiding
- Meng in een schaal de olijfolie, rodewijnazijn, sap en zeste van 2 citroenen, de chili poeder en de latin spice mix.
- Voeg de kippendijen hier aan toe en marineer een uurtje of 12.
Bereiding
- Verwarm de BBQ met de rotisserie of andere spit tot ca. 150°C.
- Pel ondertussen de uien en snijd ze door de helft. Snijd ook de citroen door de helft. Als laatste even de zijkantje van de paprika snijden.
- Nu kunnen we gaan rijgen.
- Begin met een halve citroen, dan een halve ui, kippendijen (dubbel vouwen gaat het beste), Verdeel 2 halve uien en de plakken paprika over de spies. Eindig met een halve ui en halve citroen.
- Plaats de spies op het spit zodra de kolen gereed zijn. Gaar de spies totdat de kip een kern temperatuur heeft van 70°C. Kijk wel af en toe even of er niks aanbrand of vlees los raakt. (Dit gebeurde bij mij en heb dit even vastgezet met coctail prikkers)
- Zodra het vlees de temperatuur heeft bereikt mag de spies van het spit en een minuut of 5-10 rusten.
- Nu kan de spies gesneden worden en kun je de broodjes maken.
- Ik heb het broodje gemaakt van Flatbread en geserveerd met tzatziki. (Zie voor het recept van de tzatziki onderstaande link.)
Notities