Kip van het spit

Kip van het Spit

Gegrilde kip van het spit ''Kookgek Filip op z'n Spaans''
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 2 uur 14 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Mais Kip
  • olijfolie

Voor de Pekel

  • 180 gr Grate Goods All Brine N1 All Purpose
  • 3 liter water
  • 120 gr Bruine basterd suiker

Voor de Rub

  • 3 el Kookgek Filip Original Chicken BBQ Rub
  • 1 el Tijm vriesdroog
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el italiaanse kruiden vriesdroog
  • 0,5 tl zwarte peper gemalen

Voor de saus

  • 125 ml Blues Hog Champions Blend Sauce
  • 125 ml Grate Goods Memphis Sweet & Smokey Barbecue Sauce
  • 1 tl Nondedju Hete Saus na smaak

Benodigdheden

  • Draaispit / Rotisserie
  • Pen temperatuurmeter

Instructies
 

Pekelen

  • Doe de ingrediënten voor de pekel in een pan en verwarm totdat zout en suiker is opgelost. Laat hierna afkoelen.
  • Zodra de pekel is afgekoeld leg de 2 kippen erin. Zorg ervoor dat ze onder het vocht zitten. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • Laat de kippen minimaal 12 uur in het pekel vocht.

Rubben

  • Hussel alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
  • Haal de kippen uit het pekelvocht en dep ze droog.
  • Smeer de kippen in met olijfolie en bestrooi rondom met de rub, zodat alles bedekt is en laat een uurtje of 12 marineren.

Bereiden

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 150-160 °C.
  • Rijg ondertussen de kippen aan het spit.
  • Plaats een pen temperatuur meter in een poot en plaats dan het spit op de BBQ.
  • Laat de kip lekker draaien tot een kerntemperatuur van 60°C.
  • Maak ondertussen de insmeer saus door de ingrediënten te mengen. Smeer de kippen hiermee in zodra de kern temperatuur van 60°C is bereikt.
  • Gaar door tot een kerntemperatuur van 65°C. Laat nu het vuur opkomen om de kip af te grillen en een knapperig korstje te geven. Maar laat de kip niet verbranden.
  • Smeer de kip bij een kerntemperatuur van 70°C nogmaals in.
  • Grill de kip af tot een kerntemperatuur van 74°C.
  • Nu kunnen de kippen van het spit. Laat ze nog even een minuut of 10 rusten en het smullen kan beginnen.
Trefwoord Low and slow, Kip
1-kip-pekelen
2-kip-rubben
3-spies-met-kip-op-bbq-plaatsen
4-kip-garen-op-150-graden
5-kip-insmeren-met-bbq-saus
6-vuur-op-laten-komen-en-afgrillen
7-gegrilde-kip-van-spit
previous arrow
next arrow
1-kip-pekelen
2-kip-rubben
3-spies-met-kip-op-bbq-plaatsen
4-kip-garen-op-150-graden
5-kip-insmeren-met-bbq-saus
6-vuur-op-laten-komen-en-afgrillen
7-gegrilde-kip-van-spit
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.