Warm gerookte zalm met avocado Crème

 

Warm gerookte zalm met avocado Crème

Warm gerookte zalm met avocado Crème geserveerd met gegrilde bosui.
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 Personen

Te gebruiken materialen

  • 1x Smokin’ Flavours cederhouten planken
  • 1x staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Verse zalmmoot
  • 250 gr Grof zeezout of Grate Goods All Brine N1 All Purpose
  • 200 gr Basterdsuiker
  • 2 el Latin Spice Mix BBQ Rub Kookgek Filip
  • 2 el Angus & Oink – Seafood Lemon Pepper Seasoning
  • 2 el Olijfolie
  • Rucola sla
  • Balsamico siroop
  • 4 stuks Bosui

Avocado Crème

  • 1 stuk avocado
  • 65 gr Crème fraiche light
  • 1 el Verse bieslook
  • 0.25 el zout
  • 0.25 el Vers gemalewn peper

Instructies
 

Voorbereiding

  • Week in een bak met water het rookplankje minimaal 60 minuten.
  • Pekel intussen 30 minuten de zalmmootjes door de Zee zout en basterd suiker te mengen en de zalmmoten te bedekken aan onder en bovenzijde. Spoel ze hierna af en laat de zalmmootjes 30 minuten drogen.
  • Maak onder tussen de avocado Crème

Advocado Crème

  • Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  • Verwijder de schil en snijd de avocado in stukjes.
  • Voeg de Crème fraiche toe en pureer met de staafmixer tot een mooie gladde saus.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer goed door. Zet koud tot serveren.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
  • Haal het rookplankje uit het water, plaatst op het rooster en sluit de deksel.
  • Smeer de zalmmoten in met olijfolie en bestrooi met de latin spice mix en en lemon peper.
  • Zodra het plankje begint te roken leg dan de zalmoten op het plankje en plaats de bosuitjes op de grill.
  • Gaar de zalmmoten tot een kern temperatuur van 45°C.
  • Draai af en toe de bos ui om zodat deze rondom mooi gegrild is.
  • Zodra de zalm en bos uit gereed zijn spuit dan op een bordje een klein beetje van de balsamico siroop, leg hierop een handje rucola sla en de gegrilde bosui. Plaats hierop de warm gerookte zalm met een flinke lepen van de advocado Crème.
Trefwoord Warm gerookte zalm, bosui, latin spice mix kookgek filip
1-avocado-creme-maken
2-zalm-pekelen
3-Zalm-en-bosui-bereiden
4-Warmgerookte-zalm-met-avocado-creme
previous arrow
next arrow
1-avocado-creme-maken
2-zalm-pekelen
3-Zalm-en-bosui-bereiden
4-Warmgerookte-zalm-met-avocado-creme
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.