Gegrilde lamsfilet
Gegrilde lamsfilet geserveerd met gekookte asperges en aspergesaus.
Ingrediënten
- 600 gr New Zeeland Lamsfilet
- 6 el olijfolie
- 4 el Kookgek Filip Latin Spice mix BBQ rub
- Vers gemalen peper en zout
Instructies
Voorbereiding
- Marineer de lamsfilet een uurtje of 4 door ze in te smeren met de olijfolie en te bestrooien met de Latin rub.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van ca. 200°C.
- Grill de lamsfilet aan beide kanten zodat er een grill streep op staat. Houd wel de temperatuur in de gaten. De lamsfilet is gereed bij een kerntemperatuur van 55°C. Indien dit na het grillen nog niet is. Gaar dan indirect nog even door.
- Als de kerntemperatuur is bereikt laat dan de lamsfilet heel even rusten. Snijd in plakken van 1-1,5 cm en bestrooi met vers gemalen peper en zout.
- Serveer er gekookte, gegrilde of gerookte asperges bij. Voor de kookte versie ga ik altijd als volgt te werk. Doe de geschilde asperges (ontdaan van het kontje) in een asperge pan (2tl suiker en snufje zout toegevoegd aan het water) en breng aan de kook. Laat 2 minuten rustig koken. Zet dan het vuur uit en laat ze nog een minuut of 10 in de pan. Haal ze hierna uit het vocht en serveer. Voor de gegrilde of gerookte asperges zie recept.