Gegrilde entrecote
Gegrilde entrecote geserveerd met Hasselback Aardappelen en pepersaus.
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding (avond van te voren)
- Wrijf de entrecote goed in met de olijfolie, strooi beide rubs rondom erover en zet een nacht in de koelkast. (kom je met 2el tekort dan meer gebruiken)
Bereiding
- Haal de entrecote voor bereiding uit de koelkast en laat hem op kamer temperatuur komen.
- Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
- Als de tremperatuur is bereikt, strooi dan de vuurkruiden op de hete kolen en plaats de entrecote op het rooster. Grill met dicht deksel beide kanten. (Ik grill altijd aan 1 kant een ruit patroon.)
- Haal de entrocote uit de BBQ.
- Bereid de BBQ nu voor op in-direct grillen met een temperatuur van 160-180°C.
- Plaats de entrecote terug op het rooster. Zet het bakje met Hasselback aardappelen erbij en gaar de entrecote tot een kern temperatuur van 46°C.
- Smeer de entrecote rondom in met de Blues Hog Smokey Mountain Sauce en gaar tot een kern temperatuur van 50°C.
- Haal de entrecote van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 52°C. Ondertussen laat je het bakje met de Hasselback aardappelen nog op de BBQ staan.
- Als de temperatuur is bereikt, snijd dan het vlees en serveer er de Hasselback aardappelen bij. Ik heb er ook nog een pepersaus bij geserveerd.