Gegrilde entrecote

Gegrilde entrecote

Gegrilde entrecote geserveerd met Hasselback Aardappelen en pepersaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Marineren 12 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1000 gr Entrecote 1 stuk
  • 2 el Angus & Oink Rubba Rubba
  • 2 el Angus & Oink “Dirty Cow”
  • 2 el Olijfolie
  • 1 bakje Jumbo Oven Hasselback Aardappelen 450g bereiden volgens verpakking (kan op de BBQ)
  • 1 handje Smokey Olive Wood Vuurkruiden fire spices
  • 4 el Blues Hog Smokey Mountain Sauce

Instructies
 

Voorbereiding (avond van te voren)

  • Wrijf de entrecote goed in met de olijfolie, strooi beide rubs rondom erover en zet een nacht in de koelkast. (kom je met 2el tekort dan meer gebruiken)

Bereiding

  • Haal de entrecote voor bereiding uit de koelkast en laat hem op kamer temperatuur komen.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
  • Als de tremperatuur is bereikt, strooi dan de vuurkruiden op de hete kolen en plaats de entrecote op het rooster. Grill met dicht deksel beide kanten. (Ik grill altijd aan 1 kant een ruit patroon.)
  • Haal de entrocote uit de BBQ.
  • Bereid de BBQ nu voor op in-direct grillen met een temperatuur van 160-180°C.
  • Plaats de entrecote terug op het rooster. Zet het bakje met Hasselback aardappelen erbij en gaar de entrecote tot een kern temperatuur van 46°C.
  • Smeer de entrecote rondom in met de Blues Hog Smokey Mountain Sauce en gaar tot een kern temperatuur van 50°C.
  • Haal de entrecote van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 52°C. Ondertussen laat je het bakje met de Hasselback aardappelen nog op de BBQ staan.
  • Als de temperatuur is bereikt, snijd dan het vlees en serveer er de Hasselback aardappelen bij. Ik heb er ook nog een pepersaus bij geserveerd.
Trefwoord Entrecote, hasselback aardappelen, Pepersaus, Angus & Oink Rubba Rubba, Angus & Oink “Dirty Cow”
1-Entrecote-grillen
2-Entrecote-insmeren-en-indirect-garen
3-Entrecote-snijden
4-Gegrilde-entrecote
previous arrow
next arrow
1-Entrecote-grillen
2-Entrecote-insmeren-en-indirect-garen
3-Entrecote-snijden
4-Gegrilde-entrecote
previous arrow
next arrow

 

Producten

Rookchunks sinaasappel
Oorspronkelijke prijs was: €16.95.Huidige prijs is: €12.95.
Inkbird IHT-1S
Oorspronkelijke prijs was: €64.95.Huidige prijs is: €49.95.
Oorspronkelijke prijs was: €295.00.Huidige prijs is: €239.00.
aspook klein
14.95
Oorspronkelijke prijs was: €58.95.Huidige prijs is: €53.95.
Vuurkruiden
Oorspronkelijke prijs was: €11.95.Huidige prijs is: €8.95.
Oorspronkelijke prijs was: €23.85.Huidige prijs is: €19.95.
grill verhoger
Oorspronkelijke prijs was: €39.95.Huidige prijs is: €34.95.
Oorspronkelijke prijs was: €9.90.Huidige prijs is: €7.50.
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €10.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.