Gegrilde entrecote
Gegrilde entrecote geserveerd met Hasselback Aardappelen en pepersaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Marineren 12 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
- 1000 gr Entrecote 1 stuk
- 2 el Angus & Oink Rubba Rubba
- 2 el Angus & Oink “Dirty Cow”
- 2 el Olijfolie
- 1 bakje Jumbo Oven Hasselback Aardappelen 450g bereiden volgens verpakking (kan op de BBQ)
- 1 handje Smokey Olive Wood Vuurkruiden fire spices
- 4 el Blues Hog Smokey Mountain Sauce
Voorbereiding (avond van te voren)
Bereiding
Haal de entrecote voor bereiding uit de koelkast en laat hem op kamer temperatuur komen.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 200°C.
Als de tremperatuur is bereikt, strooi dan de vuurkruiden op de hete kolen en plaats de entrecote op het rooster. Grill met dicht deksel beide kanten. (Ik grill altijd aan 1 kant een ruit patroon.)
Haal de entrocote uit de BBQ.
Bereid de BBQ nu voor op in-direct grillen met een temperatuur van 160-180°C.
Plaats de entrecote terug op het rooster. Zet het bakje met Hasselback aardappelen erbij en gaar de entrecote tot een kern temperatuur van 46°C.
Smeer de entrecote rondom in met de Blues Hog Smokey Mountain Sauce en gaar tot een kern temperatuur van 50°C.
Haal de entrecote van de BBQ en laat even rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 52°C. Ondertussen laat je het bakje met de Hasselback aardappelen nog op de BBQ staan.
Als de temperatuur is bereikt, snijd dan het vlees en serveer er de Hasselback aardappelen bij. Ik heb er ook nog een pepersaus bij geserveerd.
Trefwoord Angus & Oink “Dirty Cow”, Entrecote, hasselback aardappelen, Pepersaus, Angus & Oink Rubba Rubba