Amuse met zalm paté

Amuse met zalm paté

Amuse van sesam kletskop met zalm paté.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Voorgerecht, Hapjes
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Zalm pate:

  • 5 dl Visbouillon
  • 110 gr Zachte roomkaas
  • 1 Handje vers gesneden tuinkruiden
  • 200 gr Zalmfilet zonder vel
  • 2 el Kappertjes uitgelekt
  • 2 el Fijn gesneden dille
  • snufje peper en zout Op smaak brengen

Voor de Kletskop:

  • 125 gr Suiker
  • 20 gr Seamzaadjes
  • 35 gr Bloem
  • 25 gr Sinaasappelsap
  • 35 gr Gesmolten boter

benodigdheden:

  • 1 Pizza steen

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Verwarm de BBQ tot 180°C graden met de conveggtor, rooster en pizzasteen

Kletskop bereiden:

  • Meng voor de kletskoppen de suiker, sesamzaadjes, bloem, het sinaasappelsap en de boter tot een mooi deeg.
  • Leg hoopjes beslag (1 dessertlepel) op bakpapier en bak ze op de pizzasteen met gesloten deksel in +/- 8 minuten gaar. Als ze mooi goud bruin zijn haal ze er dan uit, laat iets afkoelen en geef met een pollepel een nestjes vorm.

Zalm pate bereiden:

  • Haal de conveggtor er uit en breng op het rooster de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar.
  • Haal uit de visbouillon en laat afkoelen.
  • Prak de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een paté en zet minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het opstijft.
  • Maak met de hand een bolletje en leg deze in het nestje. Garneer met een takje dille en blaadje tomaat.
Trefwoord Kletskop

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.