Ga terug

Amuse met zalm paté

Amuse van sesam kletskop met zalm paté.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Voorgerecht, Hapjes
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Zalm pate:

  • 5 dl Visbouillon
  • 110 gr Zachte roomkaas
  • 1 Handje vers gesneden tuinkruiden
  • 200 gr Zalmfilet zonder vel
  • 2 el Kappertjes uitgelekt
  • 2 el Fijn gesneden dille
  • snufje peper en zout Op smaak brengen

Voor de Kletskop:

  • 125 gr Suiker
  • 20 gr Seamzaadjes
  • 35 gr Bloem
  • 25 gr Sinaasappelsap
  • 35 gr Gesmolten boter

benodigdheden:

  • 1 Pizza steen

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Verwarm de BBQ tot 180°C graden met de conveggtor, rooster en pizzasteen

Kletskop bereiden:

  • Meng voor de kletskoppen de suiker, sesamzaadjes, bloem, het sinaasappelsap en de boter tot een mooi deeg.
  • Leg hoopjes beslag (1 dessertlepel) op bakpapier en bak ze op de pizzasteen met gesloten deksel in +/- 8 minuten gaar. Als ze mooi goud bruin zijn haal ze er dan uit, laat iets afkoelen en geef met een pollepel een nestjes vorm.

Zalm pate bereiden:

  • Haal de conveggtor er uit en breng op het rooster de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar.
  • Haal uit de visbouillon en laat afkoelen.
  • Prak de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een paté en zet minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het opstijft.
  • Maak met de hand een bolletje en leg deze in het nestje. Garneer met een takje dille en blaadje tomaat.
Trefwoord Kletskop