Verwarm de BBQ tot 180°C graden met de conveggtor, rooster en pizzasteen
Kletskop bereiden:
Meng voor de kletskoppen de suiker, sesamzaadjes, bloem, het sinaasappelsap en de boter tot een mooi deeg.
Leg hoopjes beslag (1 dessertlepel) op bakpapier en bak ze op de pizzasteen met gesloten deksel in +/- 8 minuten gaar. Als ze mooi goud bruin zijn haal ze er dan uit, laat iets afkoelen en geef met een pollepel een nestjes vorm.
Zalm pate bereiden:
Haal de conveggtor er uit en breng op het rooster de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar.
Haal uit de visbouillon en laat afkoelen.
Prak de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een paté en zet minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het opstijft.
Maak met de hand een bolletje en leg deze in het nestje. Garneer met een takje dille en blaadje tomaat.