Katai Forged Aanzetstaal
€109.95
Een aanzetstaal slijpt een mes niet, maar het zorgt ervoor dat de bramen op het snijvlak weer in de richting van het snijvlak staan, waardoor het mes scherp blijft. Door het mes een aantal maal met het hele lemmet langs het aanzetstaal te halen, wordt het weer scherp. Belangrijk is om het mes steeds onder dezelfde hoek te houden. Dit wordt voor beide kanten van het mes gedaan, waarbij de voorkant twee maal zo vaak langs het staal wordt gehaald als de achterkant.
Beschrijving
Katai Forged Aanzetstaal
Bij het ontwerpen van de Katai messen zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt. Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet en hoe de vorm vervolgens doorloopt in het heft. Het lemmet is volledig met de hand gesmeed in 5 lagen van Japans VG10 staal. De hamerslag op het lemmet is in de basis hetzelfde als de andere series. Echter heeft het een extra nabewerking ondergaan met behulp van een zeer fijne hamer. Deze manier van bewerken is wel een stuk intensiever, maar resulteert in een verfijnde look met een geheel unieke uitstraling. Het heft is op zijn beurt vervaardigd van wortelhout. Het hout is eerst afgevuld met hars, hierna geperst en vervolgens gemodelleerd. Door dit proces is elk mes uniek in afwerking, afmeting, kleur en houtstructuur.
Katai Forged Aanzetstaal
Vervaardigd van Japans VG10 staal
Hardheid van 60 Rockwell
Met de hand gesmeed
Andere uit deze serie:
Forged Katai
Extra informatie
Gewicht | 0.7 kg |
---|
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen