Amuse met zalm paté
Amuse van sesam kletskop met zalm paté.
Ingrediënten
Voor de Zalm pate:
- 5 dl Visbouillon
- 110 gr Zachte roomkaas
- 1 Handje vers gesneden tuinkruiden
- 200 gr Zalmfilet zonder vel
- 2 el Kappertjes uitgelekt
- 2 el Fijn gesneden dille
- snufje peper en zout Op smaak brengen
Voor de Kletskop:
- 125 gr Suiker
- 20 gr Seamzaadjes
- 35 gr Bloem
- 25 gr Sinaasappelsap
- 35 gr Gesmolten boter
benodigdheden:
- 1 Pizza steen
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Verwarm de BBQ tot 180°C graden met de conveggtor, rooster en pizzasteen
Kletskop bereiden:
- Meng voor de kletskoppen de suiker, sesamzaadjes, bloem, het sinaasappelsap en de boter tot een mooi deeg.
- Leg hoopjes beslag (1 dessertlepel) op bakpapier en bak ze op de pizzasteen met gesloten deksel in +/- 8 minuten gaar. Als ze mooi goud bruin zijn haal ze er dan uit, laat iets afkoelen en geef met een pollepel een nestjes vorm.
Zalm pate bereiden:
- Haal de conveggtor er uit en breng op het rooster de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar.
- Haal uit de visbouillon en laat afkoelen.
- Prak de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een paté en zet minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het opstijft.
- Maak met de hand een bolletje en leg deze in het nestje. Garneer met een takje dille en blaadje tomaat.