Mango Chutney
Mango Chutney
Ingrediënten
- 1 stuk Mango
- 1 stuk Ui
- 1 stuk Knoflookteentje
- 3 el olijfolie
- 1 stuk Rode peper
- 1 stuk Gember +/- 2cm blokje
- 1 stuk Kruidnagel
- 150 gr Suiker
- 1 mespuntje Cayennepeper
- 1 el Citroensap
Instructies
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui aan.
- Snijd de peper in dunne ringen verwijder wel de zaadjes.
- Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken.
- Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat ze 10 minuten mee koken.
- Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot mooie dikte. (als vergelijk is de dikte van een jam goed)
- Schenk de chutney in een schone wek pot, sluit de deksel. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in de koelkast.