Burger Deluxe

Burger Deluxe

Gegrilde Hanburger van dry-aged wagyu vlees met groene asperges en truffel mayonaise.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de burger:

  • 650 gr Dry-aged Wagyu 1x gedraaid
  • 2 el Worcester saus
  • 1 stuk Rode ui gesnipperd
  • 0,5 stuk Ei
  • 100 gr Panko

Overige:

  • 4 stuks Brioche Buns
  • 16 stuks Groene Asperges
  • 1 bakje Bospaddenstoelen mix gesneden
  • 2 stuks Rode ui in ringen gesneden
  • 1 stuk Vleestomaat
  • 0.5 el Groene pesto
  • 4 plakjes Cheddar kaas
  • 500 gr Zoete aardappel friet
  • 6 el Truffel mayonaise

Benodigdheden:

  • 1 Grillpan met gaatjes
  • 1 Gietijzeren bakpan
  • 1 Hamburger pers

Instructies
 

Burgers voorbereiden:

  • Meng voor de burgers het vlees, de gesnipperde rode ui, 1/2 ei, 100 gram panko en 1el worcestersaus door elkaar
  • Maak hier 4 hamburgers van (liefst met een hamburger pers).

Tomaat marineren:

  • Snijd de tomaat in 4 plakken en marineer deze met groene pesto. Hoeveelheid pesto naar eigen smaak.

BBQ voorbereiden:

  • Steek de BGE aan en laat de temperatuur oplopen tot 180 graden.

Burger bereiden:

  • Plaats het rooster en bak met een gietijzeren pan de champignons mix en uien ringen licht bruin. Zet ze apart en leg de burgers op de grill.
  • Bak de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de cheddar kaas op en haal ze van de grill.
  • Grill nu de asperges gaar (kan eventueel met een grillpan met gaatjes) en schroei snel de buns aan, zodat het vocht niet in het broodje kan. Nu kan het bouwen beginnen.
  • Leg op een bord de onderkant van de bun. Smeer hier een flinke laag truffel mayonaise op en bestrooi met de mix van champignon en ui. Leg vervolgens de tomaat er op gevolgd door 4 asperges. Plaats nu de burger en het bovenste deel van de Bun en serveer met zoete aardappel friet.

Notities

1_Burgers_grillen
2_Buns_grillen
3_asperges_bakken
4_Burger_deluxe
previous arrow
next arrow
1_Burgers_grillen
2_Buns_grillen
3_asperges_bakken
4_Burger_deluxe
previous arrow
next arrow
Trefwoord Hamburger, Truffel mayonaise, Dry-aged wagyu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.