Zalm op cederhout gerookt
Zalmfilet op cederhouten rookplank gegaard en geserveerd met tortellini en salade.
Ingrediënten
Voor de zalmfilet:
- 2 stuks Zalmfilet
- 1 stuk Pakje kaas Totellini
- 1 stuk Klein zakje veldsla
- 2 tl Groene pesto
- 1 stuk Rasp en sap van citroen
- snufje peper en zout
Benodigdheden:
- 1 Cederhouten rookplank geweekt in water
- 2 Handjes rooksnippers geweekt in water
Instructies
BBQ voorbereiden:
- Bereid de BBQ voor op in-direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
Zalmfilet bereiden:
- Leg het rookplankje in een bak met water. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water volgens verpakking beet gaar. (+/- 15 minuten) .
- Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes (ontdaan van vel) op en bestrooi flink met vers gemalen peper, zeezout en citroen rasp.
- Gooi op de hete kolen 2 handjes appel rookhout, plaats de ConvEGGtor weer terug met het rooster en zet hier het plankje met de zalmoten op. Rook deze tot een kern temperatuur van 45 graden.
- Bak tevens op een stuk bakpapier het velletje krokant en gebruik deze als garnering.
- Hussel in een kom de veldsla 2 tl pesto en scheutje olijfolie, sap van de ½ citroen en 1tl rasp, zodat je een mooie salade krijgt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Plaats op een bord de Salade, tortellini met daarop de Zalm. Garneer af met het krokant geworden velletje.
- Serveer er een lekker wit wijntje gerijpt op hout bij.