Zalm gerookt op cederhouten rookplank

Zalm op cederhout gerookt

Zalmfilet op cederhouten rookplank gegaard en geserveerd met tortellini en salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

Voor de zalmfilet:

  • 2 stuks Zalmfilet
  • 1 stuk Pakje kaas Totellini
  • 1 stuk Klein zakje veldsla
  • 2 tl Groene pesto
  • 1 stuk Rasp en sap van citroen
  • snufje peper en zout

Benodigdheden:

  • 1 Cederhouten rookplank geweekt in water
  • 2 Handjes rooksnippers geweekt in water

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BBQ voor op in-direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180°C.

Zalmfilet bereiden:

  • Leg het rookplankje in een bak met water. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water volgens verpakking beet gaar. (+/- 15 minuten) .
  • Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes (ontdaan van vel) op en bestrooi flink met vers gemalen peper, zeezout en citroen rasp.
  • Gooi op de hete kolen 2 handjes appel rookhout, plaats de ConvEGGtor weer terug met het rooster en zet hier het plankje met de zalmoten op. Rook deze tot een kern temperatuur van 45 graden.
  • Bak tevens op een stuk bakpapier het velletje krokant en gebruik deze als garnering.
  • Hussel in een kom de veldsla 2 tl pesto en scheutje olijfolie, sap van de ½ citroen en 1tl rasp, zodat je een mooie salade krijgt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Plaats op een bord de Salade, tortellini met daarop de Zalm. Garneer af met het krokant geworden velletje.
  • Serveer er een lekker wit wijntje gerijpt op hout bij.
Trefwoord Zalmfilet, Pasta
1_Zalm_op_plank_roken
2_Warm_gerookte_zalm_met_tortellini
3_Warm_gerookte_zalm
previous arrow
next arrow
1_Zalm_op_plank_roken
2_Warm_gerookte_zalm_met_tortellini
3_Warm_gerookte_zalm
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Oorspronkelijke prijs was: €45.50.Huidige prijs is: €41.00.
Kookgek Filip Rubs
Oorspronkelijke prijs was: €23.85.Huidige prijs is: €19.95.
smokeware druippan large
Oorspronkelijke prijs was: €45.95.Huidige prijs is: €40.00.
Mustang-vetvrij-papier
Oorspronkelijke prijs was: €7.95.Huidige prijs is: €6.95.
Angus-Oink-Pigasus
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €11.95.
Oorspronkelijke prijs was: €13.95.Huidige prijs is: €7.95.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.