Zalm op cederhout gerookt
Zalmfilet op cederhouten rookplank gegaard en geserveerd met tortellini en salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Voor de zalmfilet:
- 2 stuks Zalmfilet
- 1 stuk Pakje kaas Totellini
- 1 stuk Klein zakje veldsla
- 2 tl Groene pesto
- 1 stuk Rasp en sap van citroen
- snufje peper en zout
Benodigdheden:
- 1 Cederhouten rookplank geweekt in water
- 2 Handjes rooksnippers geweekt in water
Zalmfilet bereiden:
Leg het rookplankje in een bak met water. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water volgens verpakking beet gaar. (+/- 15 minuten) .
Haal het rookplankje uit het water, plaatst hier de zalmmootjes (ontdaan van vel) op en bestrooi flink met vers gemalen peper, zeezout en citroen rasp.
Gooi op de hete kolen 2 handjes appel rookhout, plaats de ConvEGGtor weer terug met het rooster en zet hier het plankje met de zalmoten op. Rook deze tot een kern temperatuur van 45 graden.
Bak tevens op een stuk bakpapier het velletje krokant en gebruik deze als garnering.
Hussel in een kom de veldsla 2 tl pesto en scheutje olijfolie, sap van de ½ citroen en 1tl rasp, zodat je een mooie salade krijgt. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Plaats op een bord de Salade, tortellini met daarop de Zalm. Garneer af met het krokant geworden velletje.
Serveer er een lekker wit wijntje gerijpt op hout bij.
Trefwoord Zalmfilet, Pasta