Warm gerookte zalm met gevulde portobello

Warm gerookte zalm met gevulde portobello

Warm gerookte zalm geserveerd met een gevulde portobello
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Zalm

  • 4 stuks Verse Zalmmoot
  • 150 gr Grof zeezout
  • 100 gr Bruine basterd suiker
  • 2 el gevriesdroogde dille
  • 3 el Citroen peper kruiden
  • 2 handen Citrus Rookhout chips

Voor de Portobello

  • 4 stuks Portobello uitgehold
  • 1 stuk Gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk rode ui fijn gesnipperd
  • 2 stuks Tenen knoflook fijngehakt
  • 3 handen Bladspinazie
  • 1 stuk Tomaat in blokjes gesneden
  • 1 stuk Parmazaanse kaas
  • 1 Mespunt Saffraan hoeveelheid naar eigen smaak
  • 4 plakken Mozzarella
  • 2 el Olijfolie

Benodigdheden

  • 1 Aluminium folie
  • 1 Skillet
  • 1 Druippan/bak

Instructies
 

Voorbereiding

  • Pekel de zalmmoten +/- 20 minuten. Doe dit door het grof zeezout, basterd suiker en de dille door elkaar te roeren en de moten hiermee te bedekken.
  • Week ondertussen de houtsnippers in een bakje met water.
  • Hol de portobello ’s een klein beetje uit en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Spoel na 20 minuten de zalmmoten af en dep deze droog. Strooi er ruim citroen peper kruiden over en een beetje van de gevriesdroogde dille.
  • Snijd de groenten zoals omschreven bij de ingrediënten inclusief de stukken van de uitgeholde portobello ‘s. Bak alle groenten en breng deze op smaak met peper, zout en de saffraan poeder. Laat de gebakken groenten uitlekken in een vergiet/zeef.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een druip pan/bak, rooster en een temperatuur van 180°C en gaar de portobello ‘s ongeveer 15 minuten. Vul ze met de uitgelekte vulling. Leg er een plakje mozzarella op en rasp een beetje Parmezaanse kaas erover. Laat alles nog 10 minuten garen. Haal ze dan van het rooster.
  • Maak met aluminium folie en de geweekte rookhout een pakketje en prik er een aantal gaatjes in. Leg het pakketjes op de hete kolen. Zodra deze begint te roken zet de zalm op het rooster en rook ongeveer 20 minuten. Zodra de zalm vlokt of een kern temperatuur heeft van 45°C zijn ze klaar.
  • Warm de portobello nog even op en serveer met een frisse limoen mayonaise en balsamico siroop. Je kunt eventueel ook het velletje van de zalm krokant grillen.
  • Hier is ook een bruschetta erg lekker bij. Kijk voor de bereiding hiervoor naar het recept van bruschetta. Eet smakelijk.
Trefwoord Portobello, Bruschetta
1_Zalm_pekelen
2_Rookhout_weken
3_Portobello_uithollen
4_Ingredienten_vulling_portobello
5_Vulling_bakken_en_uit_laten_lekken
6_Portobello_garen
7_Portobello_vullen_en_verder_garen
8_Zalm_kruiden
9_Zalm_roken
10_Warm_gerookte_zalm_met_portobello
previous arrow
next arrow
1_Zalm_pekelen
2_Rookhout_weken
3_Portobello_uithollen
4_Ingredienten_vulling_portobello
5_Vulling_bakken_en_uit_laten_lekken
6_Portobello_garen
7_Portobello_vullen_en_verder_garen
8_Zalm_kruiden
9_Zalm_roken
10_Warm_gerookte_zalm_met_portobello
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.