Surf and Turf

Surf and Turf

Gegrilde diamanthaas geserveerd met kreeft en knoflookboter.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

voor de Surf and Turf

  • 2 stuks Voorgekookte Kreeften
  • 4 stuks Diamanthaas 200gr per stuk
  • 4 stuks Knoflook tenen fijngehakt
  • 150 gr Roomboter
  • 2 el Fijn gehakte dille
  • 1 stuk Rasp van een limoen schil
  • 1 stuk Sap van 1 limoen
  • scheutje Olijfolie
  • snufje Vers gemalen peper en zout op smaak brengen

Benodigdheden

  • 2 handen geweekte whisky wood chips
  • Aluminium folie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Meng 2 fijngehakte knoflooktenen met 50ml olijfolie en smeer hier de Diamanthaas aan beide kanten mee in. Laat dit een uurtje in trekken.
  • Week de Whisky wood chips in water.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 220°C.
  • Snijd de kreeften over de lengte doormidden. Leg hiervoor de kreeft ondersteboven op je snijplank en begin met het mes bij de kop en snijd richting de staart.
  • Haal met een lepel de zachte smurrie uit het hoofd van de kreeft. Verwijder ook het darmkanaal dat je door de staart ziet lopen. Breek met een vleeshamertje of een stevig koksmes voorzichtig de scharen open.
  • Meng voor de knoflookboter de roomboter, 2 tenen fijngehakte knoflook, 2el fijn gehakte dille, rasp en sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bedek/vul de kreeften flink met de knoflook boter. Houd een beetje over voor de Diamanthaas.

Bereiding

  • Zodra de BBQ op temperatuur is kun je 1 handje geweekte wood chips op de heten kolen strooien en de Diamanthaas om en om grillen tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Maal er wat zout en peper over en laat rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 54°C.
  • Strooi nogmaals een handje wood chips op de hete kolen en grill ondertussen de kreeft een minuut of 5-6 tot de knoflookboter bruinig kleurt.
  • Trancheer de Diamanthaas en leg op een bord met een lepeltje van de knoflookboter. Plaats de kreeft ernaast en serveer eventueel een pepersaus bij de Diamanthaas.
Trefwoord Kreeft, Knoflookboter
1_snijd_de_voorgekoookte_kreeft
2_rookhout_weken
3_Diamanthaas_marineren
4_knoflookboter_maken
5_kreeft_vullen_met_knoflookboter
6_diamanthaas_grillen
7_diamanthaas_inpakken_in_aluminiumfolie
8_diamanthaas_rusten_in_folie
9_kreeft_grillen_garen
10_Diamanthaas_tranceren
11_Surf_and_Turf
previous arrow
next arrow
1_snijd_de_voorgekoookte_kreeft
2_rookhout_weken
3_Diamanthaas_marineren
4_knoflookboter_maken
5_kreeft_vullen_met_knoflookboter
6_diamanthaas_grillen
7_diamanthaas_inpakken_in_aluminiumfolie
8_diamanthaas_rusten_in_folie
9_kreeft_grillen_garen
10_Diamanthaas_tranceren
11_Surf_and_Turf
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

smokeware druippan large
Oorspronkelijke prijs was: €53.95.Huidige prijs is: €47.95.
ribrek large
Oorspronkelijke prijs was: €24.95.Huidige prijs is: €19.95.
Oorspronkelijke prijs was: €58.95.Huidige prijs is: €53.95.
Oorspronkelijke prijs was: €12.95.Huidige prijs is: €11.95.
blues hog raspberry squeeze
Oorspronkelijke prijs was: €15.95.Huidige prijs is: €14.95.
Divide-and-Conquer
Oorspronkelijke prijs was: €118.95.Huidige prijs is: €105.95.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.