Spare Ribs Asian style

Spare Ribs Asian style

Spare Ribs Asian style, Low and slow met een marinade van Hoisin woksaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 7 uur 3 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 2 kg

Ingrediënten
  

Voor de spare ribs

  • 2 kg Spare Ribs van het Bonte Bentheimer varken
  • 1 Kookgek Filip Pork & Ribs rub
  • 1 Wijn rookhout chips paar handen
  • 1 Aluminium folie
  • 1 stuk Bosui

Voor de marinade

  • 0,5 Liter Ketjap manis
  • 0,5 Liter water
  • 45 gr Zout
  • 1 lepel Sambal Manis

Voor de saus

  • 3 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
  • 200 ml Hoisin woksaus
  • 200 ml Smokey BBQ saus
  • 200 ml Ketjap manis
  • 50 gr Bruine basterd suiker
  • 150 ml Honing
  • 75 ml appelsap
  • 1 Sap van een limoen
  • 1 Scheut tabasco hoeveelheid naar eigen smaak

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwijder het membraam (vlies) van de spareribs door ze van achteren in te snijden en het vliesje er af te trekken.
  • Snijd de Spare Ribs in 2 of 3 delen en marineer ze 24 uur in de natte Marinade. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de marinade in een bak door elkaar. Zorg dat de spareribs onder het vocht staan. Dep na 24 uur de spareribs droog en wrijf ze aan beide kanten in met de rub, laat ze nog eens 24 uur in de koelkast liggen.

Bereiding

  • Fruit in een steelpannetje de fijn gehakte knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en breng op matig vuur aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. (niet te dik en niet te dun) Neem het pannetje van het vuur. Week intussen een paar handen Wijn rookhout chips in een bak met water.
  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 90°C. Strooi het uitgelekte rookhout op de hete kolen en plaats een druippan of bak op de conveggtor en vul met appelsap. Leg het RVS rooster met de spare ribs er op en rook +/- 1 uur op 90 graden. Verhoog vervolgens de temperatuur naar 110 – 120 °C en gaar nogmaals +/-1 uur.
  • Pak nu de stukken spare ribs per stuk en aan beide kanten ingesmeerd met de saus in aluminium folie. Gaar +/- 2 uur op 140°C. (Hoe langer hoe meer het vlees van het bot komt.)
  • Haal de spare ribs uit de aluminium folie en plaatst ze op het rooster. Gaar ze nu nog eens 2x 20 minuten aan beide kanten en ingesmeerd met de saus. Ik smeer de spare ribs bij het serveren nogmaals in met de saus.
  • Snijd de bosui in dunne ringen en serveer deze op de spare ribs.
  • En dan smullen maar. ps. Lekker met een La Trappe witte trappist
Trefwoord hoisin woksaus, Bonte Bentheimer varken
1-membraam-verwijderen
2-spare-ribs-marineren
3-spare-ribs-in-marinade
4-spare-ribs-rubben
5-spare-ribs-gereed-met-marineren
6-bbq-voorbereiden
7-ingredienten-saus
8-saus-bereiden
9-druippan-plaatsen
10-spare-ribs-roken
11-spare-ribs-in-folie-inpakken
12-insmeren-met-de-saus-voor-inpakken
13-pakketjes-op-bbq-plaatsen
14-spare-ribs-garen-en-insmeren-met-saus
15-spare-ribs-asian-style
previous arrow
next arrow
1-membraam-verwijderen
2-spare-ribs-marineren
3-spare-ribs-in-marinade
4-spare-ribs-rubben
5-spare-ribs-gereed-met-marineren
6-bbq-voorbereiden
7-ingredienten-saus
8-saus-bereiden
9-druippan-plaatsen
10-spare-ribs-roken
11-spare-ribs-in-folie-inpakken
12-insmeren-met-de-saus-voor-inpakken
13-pakketjes-op-bbq-plaatsen
14-spare-ribs-garen-en-insmeren-met-saus
15-spare-ribs-asian-style
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

One Comment

  1. Gerard Klunder

    Goedemiddag
    Ik heb bij jullie buikspek en pulled varkensnek besteld, bij deze mijn complimenten hoe het is bezorgd perfect
    Graag wil uk informatie of jullie voor de buikspek kruiden en kant en klare marinade hebben en zowel ook voor de varkensnek
    Het gaat namelijk op de bbq.
    En ik ben gemotiveerd door uw site om meer met de barbecue te doen, en vlees bij Julie blíjven bestellen ik hebt een grote ronde blauwe weber bbq.
    Mvg
    Gerard 👍👊

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.