Risotto met Parezaanse kaas
Een echte Italiaanse klassieker. Risotto met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Voor de Risotto:
- 0,5 stuk Sjalot
- 1 stuk Knoflookteen
- 0,5 glas Witte wijn
- 2 Kopjes Risotto rijst
- 1 handje Fijngesneden bospaddestoelen
- 1 Liter Rundvlees bouillon Groenten bouillon is ook goed
- 1 blokje Verse Parmazaanse kaas
- 1 scheutje olijfolie
- snufje Verse peper en zout gemalen opsmaak brengen
- stukje roomboter
Instructies
- Snipper de sjalot, knoflook en fruit deze vervolgens in een pan met olijfolie.
- Voeg de champignons toe en roer daarna de rijst er door.
- Bak de rijst even tot deze glazig is en blus af met de witte wijn.
- Laat de alcohol verdampen en voeg daarna wat bouillon toe tot de rijst net onder de bouillon staat.
- Breng het geheel aan de kook en kook de rijst in 15 a 20 minuten gaar. Vergeet niet voortdurend om te scheppen en telkens een beetje bouillon toe te voegen (laat de risotto rijst telkens de bouillon opnemen.)
- Haal de pan van het vuur en voeg een klein stukje roomboter, geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid na eigen smaak)toe. Roer alles roestig door elkaar en laat een aantal minuten staan.
- Breng op smaak met peper en zout. De rijst dient nog wel bite hebben.