Picanha Burger
Heerlijke Burger gemaakt van Picanha, Castella kaas, truffel mayonaise en een Brioche Bun.
Ingrediënten
Voor de burger:
- 800 gr Picanha gehakt 1x gedraaid
- 3 el worcestersaus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuk rode ui gesnipperd
- 0.5 stuk Ei
- 100 gr Panko
- snufje Vers gemalen peper en zout Op smaak brengen
Overig
- 4 stuks Hamburger Bun (brioche)
- 4 el Truffel mayonaise
- 4 el BBQ-saus je eigen favoriete
- 12 plakjes Augurk
- 12 plakjes Komkommer
- 8 plakjes Tomaat
- 1 bakje Champignons
- 1 stukje Castello Danablu
- 1 zakje Sla mix
- 1 stuk Rode ui in ringen gesneden
- 1 in rode uiringen gesneden
Instructies
Voorbereiding
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van ca. 200gram (liefst met een hamburger pers).
- Bereid nu de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200°C.
Bereiding
- Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de blauwe kaas op en haal ze van de grill.
- Snijd de broodjes open en schroei de binnenkant licht aan.
- Bakje de champignons in een pan. (dit kan natuurlijk ook op de BBQ met een gietijzeren bakpan.)
- Nu kan het bouwen beginnen: Leg op een bord de onderkant van het broodje ingesmeerd met 1 el truffelmayonaise, 1 el bbq saus, handje sla mix, 2 plakjes tomaat, 3 plakjes komkommer, 3 plakjes augurk, de Burger, gebakken champignons en een paar ringen ui. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
- Variant: In plaats van de BBQ-saus 2 el pepersaus.