Paella
Paella met fruit de mer, garnalen en saffraandraadjes.
Equipment
- Paella Pan
Ingrediënten
- 1 pak Paella rijst
- 300 gr Reuze garnalen
- 350 gr Fruit de mer
- 2 stuks Rode ui Fijn gesneden
- 4 stuks Knoflooktenen Fijn gehakt
- 1 stuk Gele paprika Fijn gesneden in kleine blokjes
- 1 stuk Rode paprika Fijn gesneden in kleine blokjes
- 2 tl Saffraandraadjes
- 1 blik Petti gepelde tomaten
- 1 el Kookgek Filip Latin spice mix
- 3 stuks Potje vis fond Of 1L visbouillon
- Handje vers gesneden peterselie
- Olijfolie
- 1 stuk Verse citroen
Instructies
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C en verwarm de paella pan op de platesetter.
- Als de pan warm is voeg dan een scheutje olijfolie toe en bak de gesneden Ui, paprika blokjes en gehakte knoflook glazig.
- Ga over op direct grillen met de paella pan op het rooster en fruit de paella rijst kort mee.
- Voeg de Petti gepelde tomaten toe en roer het geheel even door. Zorg dat de tomaten niet meer heel zijn. Roer hierna ook de saffraan erdoor.
- Schenk de vis fond erbij (blijf net iets onder de rand van de pan) en roer goed door.
- Verwarm het geheel tot het licht begint te pruttelen.
- Ga nu weer over tot indirect grillen met de paella pan op de plate setter en een temperatuur van 180°C. Stoof 15-20 minuten. Maar kijk wel af en toe of het niet te hard gaat. Laat anders de temperatuur iets zakken.
- Roer af en toe even door. Proef hierna even om te controleren of de paella rijst al gaar is.
- Zodra de paella rijst bijna gaar is verdeel dan de fruit de mer en grote garnalen over de paella.
- Gaar nu nog een minuut of 3-5. Dan zal alles de juiste gaarheid moeten hebben. Indien de vis nog niet gaar is gaar dan nog ietsjes langer.
- Serveer met partjes citroen en gesneden verse peterselie.
Notities
Gebruikte producten:
Mustang RVS paella pan 36 Cm
Latin Spice Mix BBQ Rub Kookgek Filip
Mustang RVS paella pan 36 Cm
Latin Spice Mix BBQ Rub Kookgek Filip