Muffin met framboos en chocolade
Muffin met framboos en chocolade geserveerd met slagroom
Ingrediënten
Voor de muffins
- 50 gr Roomboter
- 250 gr Bloem
- 60 gr Suiker
- 2,5 tl Bakpoeder
- 1 Snufje zout
- 2 stuks Eieren
- 1,5 dl Melk
- 1 bakje Frambozen
- 1 reep Pure chocolade
- 1 stuk Rasp van de citroenschil
Overige
- 250 ml Vers geklopte slagroom
- 1 Gietijzeren muffin schaal
- 7 Muffin vormpjes of bakpapier
Instructies
Muffin deeg
- Smelt de boter. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker, het bakpoeder en iets zout toe. Maak in het midden een holletje.
- Voeg nu de eieren enigszins los geklopt, de melk en de boter in het holletje toe. Mix met een klopper alles goed door elkaar.
Voorbereiding
- Bereid de BBQ voor op in-direct garen en een temperatuur van 200°C.
- Plaats in de muffinpan de vormpjes.
- Vul voor de helft met het muffin deeg. Plaats in het midden een framboos en strooi er een beetje citroenrasp over.
- Leg bovenop de framboos een stukje chocolade en vol de rest van het bakvormpje.
Bereiding
- Plaats de muffin schaal op het rooster en gaar de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer dit door met een tandenstoker in de muffin te prikken.
- Als er geen mengsel aan de tandenstoker blijft plakken en het soepel door het deeg gaat zijn ze klaar.
- Serveer met een flinke toef slagroom en een beetje chocolade rasp/schilvers.