Moink Balls geinjecteerd
Licht gerookte Moink Balls omwikkeld met bacon.
Ingrediënten
Voor het gehakt:
- 800 gr Rundergehakt 1x gedraaid
- 2 el Knoflook fijngehakt
- 1 zakje Parmezaanse kaas geraspt 40-50 gram
- 1 th Zeezout gemalen
- 70 gr Paneermeel
- 1 th Versgemalen peper
- 1 stuk Los geklopt ei
- 1 scheutje melk
- 1 tl Gedroogde italiaanse kruiden
- 2 tl Gedroogde peterselie
Overige ingrediënten:
- 400 gr Ontbijtspek gesneden
- 5 el Rub allround van grate goods
- 1 flesje BBQ-saus Santa Maria hickory
- 2 Handjes Appel rookhout geweekt
- 100 ml Barcardi Oakheart
Benodigdheden:
- 1 Injecteer spuit
- 1 Insmeer kwast
Instructies
Voorbereiden:
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai balletjes van 25-35 gr.
- Rol de ballen door de allround rub van grate goods en wikkel de spek reepjes erom heen.
BBQ voorbeiden:
- Bereid je bbq voor, op in-directe grillen met een temperatuur van zo'n 110 áµ’C.
- Strooi het rookhout op de hete kolen.
Bereiding Moink Balls
- Gaar de MOINK ballen tot een kerntemperatuur van 60°C en smeer ze dan in met de barbecuesaus.
- Vervolgens gaar je ze door tot 68°C kerntemperatuur.
- Voor de afwisseling kan je ze ook injecteren met Barcardi Oakheart.