Ga terug

Moink Balls geinjecteerd

Licht gerookte Moink Balls omwikkeld met bacon.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hapjes
Keuken BBQ
Porties 28 stuks

Ingrediënten
  

Voor het gehakt:

  • 800 gr Rundergehakt 1x gedraaid
  • 2 el Knoflook fijngehakt
  • 1 zakje Parmezaanse kaas geraspt 40-50 gram
  • 1 th Zeezout gemalen
  • 70 gr Paneermeel
  • 1 th Versgemalen peper
  • 1 stuk Los geklopt ei
  • 1 scheutje melk
  • 1 tl Gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 tl Gedroogde peterselie

Overige ingrediënten:

  • 400 gr Ontbijtspek gesneden
  • 5 el Rub allround van grate goods
  • 1 flesje BBQ-saus Santa Maria hickory
  • 2 Handjes Appel rookhout geweekt
  • 100 ml Barcardi Oakheart

Benodigdheden:

  • 1 Injecteer spuit
  • 1 Insmeer kwast

Instructies
 

Voorbereiden:

  • Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai balletjes van 25-35 gr.
  • Rol de ballen door de allround rub van grate goods en wikkel de spek reepjes erom heen.

BBQ voorbeiden:

  • Bereid je bbq voor, op in-directe grillen met een temperatuur van zo'n 110 ᵒC.
  • Strooi het rookhout op de hete kolen.

Bereiding Moink Balls

  • Gaar de MOINK ballen tot een kerntemperatuur van 60°C en smeer ze dan in met de barbecuesaus.
  • Vervolgens gaar je ze door tot 68°C kerntemperatuur.
  • Voor de afwisseling kan je ze ook injecteren met Barcardi Oakheart.
Trefwoord Rund, Moink Balls