Moink Balls geinjecteerd
Licht gerookte Moink Balls omwikkeld met bacon.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Voor het gehakt:
- 800 gr Rundergehakt 1x gedraaid
- 2 el Knoflook fijngehakt
- 1 zakje Parmezaanse kaas geraspt 40-50 gram
- 1 th Zeezout gemalen
- 70 gr Paneermeel
- 1 th Versgemalen peper
- 1 stuk Los geklopt ei
- 1 scheutje melk
- 1 tl Gedroogde italiaanse kruiden
- 2 tl Gedroogde peterselie
Overige ingrediënten:
- 400 gr Ontbijtspek gesneden
- 5 el Rub allround van grate goods
- 1 flesje BBQ-saus Santa Maria hickory
- 2 Handjes Appel rookhout geweekt
- 100 ml Barcardi Oakheart
Benodigdheden:
- 1 Injecteer spuit
- 1 Insmeer kwast
BBQ voorbeiden:
Bereid je bbq voor, op in-directe grillen met een temperatuur van zo'n 110 ᵒC.
Strooi het rookhout op de hete kolen.
Bereiding Moink Balls
Gaar de MOINK ballen tot een kerntemperatuur van 60°C en smeer ze dan in met de barbecuesaus.
Vervolgens gaar je ze door tot 68°C kerntemperatuur.
Voor de afwisseling kan je ze ook injecteren met Barcardi Oakheart.
Trefwoord Rund, Moink Balls